Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Bacate jaja, kruh, rižu i mlijeko u smeće kod isteka roka? Možda ne biste trebali

Proizvodi kojima uskoro ističe rok mogu se ponovno iskoristiti
28. kolovoza 2019. u 06:43 0 komentara 2298 prikaza
Foto: Shutterstock

Neke proizvode treba baciti čim se pojave promjene na njima, kao što su jogurt ili sir, dok neki, iako im se rok isteka bliži, još mogu imati drugu ulogu.

Treba pripaziti Rok iskoristivosti određenih namirnica vrlo je bitan, a neke stvari trebalo bi baciti odmah

Mlijeko

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Mlijeko kojem je istekao rok je odličan za biljke, pun je vitamina i minerala i odlično će poslužiti za fertilizaciju biljaka. Također, može se koristiti i zu njezi kože jer će je nahraniti i njegovati i vratiti prirodni pH. 

Riža 

Riža je odlična u borbi protiv boli. Potrebno ju je staviti u pamučnu krpu ili prozračnu platnenu vrećicu i staviti je u mikrovalnu pećnicu na nekoliko minuta, a rezultat je topli oblog koji se onda može staviti na bolno mjesto kako bi ga opustilo. 

Osim toga, riža odlično skuplja vlagu pa se može staviti i u sol ili poslužiti za spašavanje mobitela koji je pao u vodu. 

Hladnjak ne griješite! Zbog ovoga češće propadaju namirnice: Evo kolika bi trebala biti temperatura u hladnjaku

Kruh

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Stari kruh koji se stvrdnuo može se vrlo lagano pretvoriti u krušne mrvice ili se od njega mogu napraviti knedle od kruha. 

Jaja 

Čim su jaja malo starija potrebno ih je ukloniti iz upotrebe, ali zato se mogu koristiti za kosu. Naime, maska za kosu od jaja i vode vratit će joj sjaj i nahraniti je. 

Hladnjak odvojite Ovo su namirnice koje trebate držati odvojeno od ostalih namirnica

VIŠE PUTA ZABRANJENI
Masoni su u Hrvatsku došli u 18. stoljeću, a trenutno ih je 800
Valamar
Dobar posao u Valamaru
Ako volite ljude, kao animator u hotelu uopće nemate osjećaj da radite. To je posao mojeg života
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.