Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvene mreže

Evo koji parovi su zapravo najsretniji u svojim vezama

Shutterstock
25.12.2018.
u 15:31

Ako nije na Facebooku (ili Instagramu), nije se dogodilo... ili? Pročitajte razloge zašto je offline zapravo puno sretnija opcija!

Brojni stručnjaci već su dokazali da na društvenim mrežama stvaramo sliku o sebi koja nam na kraju tvori pritisak. Mjerimo svoju vrijednost prema "lajkovima", a sada psiholozi tvrde da društvene mreže utječu i na naše ljubavne veze, više no što mislimo. Iako je prirodno, pa i poželjno da budemo ponosni na svog partnera i da se njime "hvalimo" na društvenim mrežama, stručnjaci kažu da postoji veza između toga koliko smo zapravo sretni s našim partnerom i koliko o njemu pričamo na društvenim mrežama, prenosi Ordinacija.hr. 

Ne možete se bolje osjećati u vezi onoga s čime niste zadovoljni samo zato što će pratitelji i prijatelji na društvenim mrežama drukčije misliti o tome. Drugim riječima, ako nas ne veseli neki dio našeg života za koji mislimo da bi to trebao činiti, tražimo potvrdu negdje drugdje - u ovom slučaju, na društvenim mrežama. Podsvjesno, to će nas natjerati da drukčije gledamo na svoju vezu, umjesto da prihvatimo da nam jednostavno nije dobro!

Drugo, ako ste sretni s nečim, onda ste potpuno "u tome". Manje će vam puta pasti na pamet da se fotografirate ili provjeravate društvene mreže. 

Parovi koji svoje privatne probleme i teškoće ostavljaju offline, puno bolje prolaze. Ako baš sve dijelite s prijateljima na društvenim mrežama, bez obzira na kontekst, u svađu ili razmiricu donosite još jedan dodatni problem, koji vam u tom trenutku ne treba! 

Ne trebate ništa dokazivati

Sretni parovi ne koriste jedno drugo kako bi dokazali svijetu da su sretni, privlačni i da se vole. Zajedno su jer je to njihov izbor, a ne zato jer žele da se njihovo nezadovoljstvo "liječi" drugima. 

Istraživanja su pokazala da se oni koji ne ulogiraju na Facebook jedan tjedan osjećaju puno sretnije. Depresija je povezana s prevelikom upotrebom društvenih mreža. 

Na Trešnjevački plac otišli smo po ljubavne savjete

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije