Naslovnica Lifestyle

Europski sud se izjasnio: Adidas ostaje bez svog prepoznatljivog loga

'Oznaka nije sastavljena od niza redovito ponavljajućih elemenata, nego čini običnu figurativnu oznaku'
19. lipnja 2019. u 15:06 5 komentara 3312 prikaza
Adidas
Foto: Shutterestock

Proizvođač sportske opreme, Adidas, izgubio je prava na prepoznatljivi logo s tri pruge nakon odluke Europskog suda. Luksemburški suci su se izjasnili kako znak nije dovoljno prepoznatljiv. Sporni je znak stavljen pod upitnikom nakon što su krenule optužbe da je slavni logo previše sličan onom belgijske tvrtke Shoe Branding Europe. Adidas je nakon toga morao dokazati da se njihov znak jasno razlikuje od konkurentskog, međutim Europski je sud odlučio kako znak nije dovoljno specifičan te se ne uočava jasna razlika. 

adidas Rukavica konkurenciji Adidas proizveo tenisice kakve još nitko nije: To nam je bio veliki izazov!

- Razočarani smo. Sada ćemo ponovno napraviti detaljnu analizu i upotrijebiti dokaze iz presude za budući tijek akcije ne bi li zaštitili naš brend za različito pozicioniranje proizvoda - kazali su iz Adidasa, piše International News

- Oznaka nije sastavljena od niza redovito ponavljajućih elemenata, nego čini običnu figurativnu oznaku. Mnogi dokumenti koje je dostavio Adidas su nevažeći jer su promijenili uzorke boja, kao što su bijele pruge na crnoj pozadini, umjesto crnih na bijeloj pozadini - pojasnili su suci.

odgovorno poslovanje Adidas proizveo dresove od reciklirane plastike iz oceana

Sud je također odbacio Adidasovu tvrdnju da je logotip stekao poseban karakter korištenjem u cijeloj EU, ističući da je tvrtka pružila relevantne dokaze u tek pet od ukupno 28 država članica. Adidas još uvijek ima pravo žalbe na odluku. 

 

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Hazl113
  Hazl113:

  Ne znam što je falilo starom znaku adidasa. Tri lista presječena sa tri bijele linije.

 • Avatar Optimyst
  Optimyst:

  Adidas je izgubio spor,što ne znači da ostaje bez loga,presuda se odnosi na jednu verziju loga s tri pruge.Sutkinja je ustvrdila da presuda neće utjecati na opsežnu zaštitu drugih oblika loga s tri pruge kroz institut robnog žiga...ono kad ja ... prikaži još! moram raditi vaš posao -bitno da je naslov bombastičan.

 • lakočemo:

  alaj ste to ljepo objasnili svaka čast