Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li svejedno?

Doznajte kako preskakanje doručka utječe na metabolizam i gubitak kilograma

Shutterstock
30.11.2018.
u 07:05

Ako osjećate veću glad tijekom dana nego u večernjim satima, tada svakako ne biste trebali preskakati doručak koji obiluje proteinima i vlaknima.

Odrasli smo slušajući kako je doručak najbitniji obrok u danu, a za pravilnu prehranu, osim konzumacije zdravih namirnica, trebalo bi imati tri glavna obroka. 

No, što se događa u tijelu kada preskočimo doručak i dan započinjemo praznog želuca?

Stručnjaci tvrde kako većina osoba koje pokušavaju izgubiti neželjene kilograme, najčešće preskaču doručak. Ako osjećate veću glad tijekom dana nego u večernjim satima, tada svakako ne biste trebali preskakati doručak koji obiluje proteinima i vlaknima. 

Ako se niste prepoznali u ovom slučaju te ste među onima koji glad češće osjećaju u večernjim satima, preskakanje doručka nije nešto što bi vam moglo naškoditi. Sve je stvar pojedinca i njegova metabolizma, smatraju stručnjaci, piše TOI. 

1/9

Doručak je "titulu" najvažnijeg obroka u danu dobio zbog mišljenja da se konzumacijom zdravog obroka na početku dana osigurava energija za dan pred nama, a posebice se preporučuje osobama koje se bave tjelovježbom u jutarnjim satima. No neki stručnjaci tvrde kako se za gubitak kilograma i poticanje metabolizma i sagorijevanja kalorija treba uzeti u obzir sve što se pojede tijekom dana, a ne bazirati se samo na prvi jutarnji obrok. 

Vjeruje se kako će osobe koje nisu konzumirale doručak osjećati veću glad tijekom ručka i tada će konzumirati više kalorija. To je mit, piše TOI, jer čak i ako pojedete više za vrijeme ručka, nećete "nadoknaditi" doručak i nema straha od nakupljanja kilograma zbog preskakanja doručka. Ako se vodite metodom da jedete u razdoblju od ručka do večere i postite 16 sati, vjerojatnije ćete gubiti na težini, navodi se. 

Zaključak je da nije bitno preskačete li doručak sve dok tijekom dana konzumirate zdrave obroke. 

Pogledajte i video Supernamirnice koje biste trebali imati u svom domu

 

Komentara 1

Avatar KalebJosua
KalebJosua
07:45 30.11.2018.

Kaj lupetate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije