Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za posao

Domaći pripravnici u utrci za posao po uzoru na Trumpa

adris
12.05.2011.
u 12:15

Nov način zapošljavanja prilika je da posao dobiju visokoobrazovani mladi menadžeri bez radnog iskustva

Dvadeset i jednom mladom Hrvatu iz Zagreba, Osijeka, Stubičkih Toplica, Velike Gorice, Suhopolja, Medulina, Korčule, Raba, Karlovca, Pule, Rovinja… “naoružanom” diplomom pružila se prilika da budu dio projekta Budućnost u Adrisu.

Tri kruga do staža

Među više od 800 prijavljenih kandidata različitih zvanja, koji su školovanje završili na hrvatskim, ali i mnogobrojnim inozemnim fakultetima i poslijediplomskim studijima, a javili su se na Adrisov natječaj i testiranje, strogom selekcijom u završni krug izabran je 41 kandidat. U drugom krugu ostala ih je tek polovica i oni marljivo prvi mjesec odrađuju staž u nekoj od Adrisovih poslovnih jedinica u Zagrebu, Rovinju, Kanfanaru, Zadru i Virovitici pod mentorstvom Adrisovih stručnjaka i direktora.

– Kandidati koji su se javili imaju prosjek ocjena veći od 4,0, a najuspješnijima Adris grupa priprema stalno zaposlenje i mogućnost stručnog usavršavanja – poručuje Darija Puhar, direktorica ljudskih potencijala u Adris grupi.

Ovisno o strukama, pripravnici u Adris grupi upoznat će sve segmente poslovanja. Tek će tako pripravnici kao pravi “cipelići” moći spoznati strukturu, ali i način poslovanja grupe čiji dio žele postati: u duhanskoj industriji od lista do dima, u Maistri svaki detalj turističke ponude, u Cromarisu od mrjestilišta do pogona, a u Inovinama o marketingu i financijama.

Od najniže stepenice

Marija Andrišić jedna je od od stažistica u Tvornici duhana Rovinj, u odjelu za istraživanje i razvoj.

- Pomažem u ispitivanju na uzorcima cigareta u laboratoriju, provjeravam, mjerim, pripremam i obrađujem rezultate. Nakon diplome na PBF-u nije bilo mogućnosti za zaposlenje u struci pa sam projekt Budućnost u Adrisu doživjela kao priliku koju nikako nisam htjela propustiti s obzirom na to da je Adris Grupa jedan od najpoželjnijih poslodavaca u ovim krajevima - kaže Marija.

U TDR-u je zadovoljan i Daniel Ninković:

- Svaki radni dan u Adris Grupi je drukčiji. Neki podrazumijevaju rad u uredu i uvođenje u posao, a neki upoznavanje kompanije od Virovitice do Kanfanara.

 Njegvoj kolegici sviđa se zajedništvo u Adris diviziji.

- “Rođendane obilježavamo s kolegama, što podiže motiviranost kaže Maja Ivanišević, koja stažira u  Maistri.

800 diplomaca javilo se na natječaj Adris grupe koja je mlade i obrazovane te njihovo znanje željela iskušati u svojim redovima

 85.000 mladih, do 30 godina, bez posla je. Prema prošloj godini za 30 posto porasla je nezaposlenost visokoobrazovanih

43 kandidat izabran je poslije prve selekcije uglednih stručnjaka za ljudske potencijale, a u konačni izbor ušao je 21

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije