Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO BI TO REKAO

Dobra vijest za ćelave: Obične kapi za oči mogu potaknuti rast kose

ćelavost
Patrik Macek/PIXSELL
02.11.2012.
u 17:40

Istraživači su otkrili kako bimatoprost, koji se nalazi u kapima za oči i koji se inače koristi za povećanje trepavica, može potaknuti rast kose

Iako je ćelavost posljednjih godina sve više i više u trendu, nemali je broj onih muškaraca kojima prirodni gubitak kose i dalje predstavlja veliki problem. Njih bi mogla razveseliti vijest da su istraživači otkrili kako bimatoprost, koji se nalazi u kapima za oči i koji se inače koristi za povećanje trepavica, može potaći rast kose, javlja Pravda.

Iako rezultati istraživanja nisu bili najuvjerljiviji, oni su ipak prezentirani u časopisu koji izdaje Federacija američkih društava za eksperimentalnu biologiju, no i tu su priliku istraživači iskoristili da bi upozorili na cijeli niz mogućih nuspojava koje bi tretiranje tjemena bimatoprostom moglo izazvati. Uz hipertenziju, glavobolje, mučninu, otežano disanje i vrtoglavice, loš utjecaj mogli bi osjetiti i oni pojedinci koji imaju bubrežne probleme te visoki krvni tlak.

Problematična bi mogla biti i cijena samog proizvoda jer su brazilski oftalmolozi izračunali da bi trimililitarska bočica spasonosnih kapljica biomatoprosta stajala oko 35 dolara (200 kuna).

>>Lijek protiv ćelavosti u prodaji za samo dvije godine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije