Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poremećaj u prehrani

Djevojka (16) živjela na bombonu i pola keksića dnevno jer su joj prijatelji rekli da je debela

Madason Faulkner
25.10.2020.
u 07:00

Djevojka je prestala jesti i živjela je na bombonu i pola keksa godinu dana, a nakon što je kolabirala, shvatila je da mora nešto poduzeti.

Madason Faulker (17) iz Belfasta prošle godine pala je na samo 40 kilograma nakon godinu dana stroge dijete za koju je sama složila "menu" koji je bio vrlo siromašan – jedan bombon i pola keksa dnevno.

Ona tvrdi da nije znala ništa o poremećajima u prehrani, samo je željela smršavjeti nakon što su joj prijatelji rekli da je jednostavno – debela.

Foto: Madason Faulkner

"Bilo je nekoliko komentara od ljudi da sam debela i da bih zaista trebala smršavjeti. Povjerovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji."

Kćer smršavjela 25 kilograma nakon poroda, ali njena 61- godišnja majka privlači pozornost:

1/2

Njezina majka Kimberly Neill rekla je kako je prvo primijetila da Madason donosi ručak koji je nosila u školu natrag kući, a za vrijeme večere skrivala se u svojoj sobi i bacala hranu u smeće.

Foto: Madason Faulkner

Madason je počela osjećati vrtoglavice u školi, a to je natjeralo njezinu majku da ju odvede doktoru koji nije primijetio poremećaj u prehrani već ju je poslao na CT mozga. Djevojka nije ništa poduzimala sve dok se nije onesvijestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli otkazivati.

Stavljena je na strogi režim prehrane. Morala je jesti svaka dva sata i ležati u krevetu kako bi vratila kilograme.

Majka tvrdi kako kućno liječenje nije pomoglo jer se Madason osjećala bespomoćno i pokušala si je oduzeti život čak tri puta. Napokon se odlučila prijaviti u kliniku za poremećaje u prehrani nakon što je puna dva tjedna bila potpuno bez hrane.

Foto: Madason Faulkner

Sada je Madason na fakultetu, vratila je težinu i kaže kako osjeća strah od poremećaja u prehrani. Prikupila je novac koji je donirala klinici u kojoj se liječila i koja joj je pomogla da ostane živa. Želi postati medicinska sestra za mentalna oboljenja.

Nakon pomicanja sata, dulje spavanje zvuči primamljivo: No ovo ima mnoge negativne posljedice!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije