Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Shake&Stir

Danas je tekma! Probajte ove koktele od piva za - navijačice

Mexican Bulldog
Foto: Stock Food
23.06.2014.
u 15:21

Pivo možda nije prvi izbor za koktel, ali sasvim lijepo paše s tabascom, đumbirom, sokom od naranče, tekilom, medom...

U prošlom smo broju pisali o pivu, gotovo službenom piću nogometnih navijača.

Kako se Svjetsko prvenstvo tek zahuktava, nastavljamo u istom tonu. Međutim, u ovom broju pišemo o pivskim koktelima, za njihove bolje polovice, odnosno navijačice s puno stila.

Pivo možda nije prvi izbor za koktel, ali sasvim lijepo paše s tabascom, đumbirom, sokom od naranče, tekilom, medom...

Za Orange Wheat Shandy trebat će vam 1 litra pšeničnog piva, sok od 3-4 iscijeđene naranče, 1/4 čajne žličice ekstrakta badema i tanke kriškice naranče. Priprema je brza i jednostavna: sastojke promiješajte i ukrasite kriškama naranče.

Za slatko-ljuti pivski punč rub čaše umočite u tanak sloj meda, a zatim u krupno mljevenu sol. U čašu staviti žličicu meda i žličicu vruće vode i miješati dok se ne rastopi. Dodati 1 dl soka od naranče, žličicu soka od limete, 4 kapi umaka tabasco i promiješati. Doliti 2 dl svijetlog piva i ukrasiti kriškom limete.

Foto: Stock Food

Za Michelada pivski koktel pripremite 1 limetu, žličicu krupne soli, 1 dl soka od rajčice, žličicu nasjeckane ljute papričice i 3,5 dl svijetlog piva. Pomiješajte sol i naribanu koricu limete. Prerežite limetu i njome navlažite rub čaše pa ga umočite u sol. Napunite dvije čaše do pola kockicama leda, rasporedite u svaku pola soka od rajčice, pola papričica, iscijedite po pola limete i pola količine piva. I pijte odmah!

A lako i brzo možete napraviti i “domaći” radler. Pomiješajte 1/2 šalice šećera, 3/4 šalice svježe iscijeđenog soka limuna i 2,4 l svijetlog piva lagana okusa. I navijajte, u muškom ili ženskom društvu.

>>Kušajte i uživajte u navijaćkim koktelima kreiranima za čitatelje Večernjaka

>>Okus ljeta i Brazila u centru metropole uz Ballantine’s Brasil

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije