Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije svejedno

Čistite li svoje lice redovno i pravilno? Doznajte...

Puder
Foto: Shutterstock
07.04.2016.
u 13:18

Umivanje lica pri jutarnjoj rutini nije dovoljno te je kožu lica potrebno očistiti ujutro i navečer prije spavanja.

Koža lica drukčija je od kože na ostatku tijela stoga zahtijeva i posebnu njegu. 

Umivanje lica pri jutarnjoj rutini nije dovoljno te je kožu lica potrebno očistiti ujutro i navečer prije spavanja. 

Nikako nemojte zaboraviti zlatna pravila njege kože, a jedno od njih je svakako: Nikada nemojte ići na spavanje s make - upom na licu.

Uklonite sve tragove make - upa sa svog lica nježnim preparatima namijenjenim za tu svrhu, a prema vašem tipu kože.

Koža lica zahtijeva i pravilno održavanje hidratacije pa na lice svakako nanesite tonik koji će vašu kožu osvježiti. 

Nakon toga kožu "nahranite" noćnom kremom koja će vašoj koži lica opskrbiti potrebne sastojke za regeneraciju kože dok vi spavate. Kako starimo, naša koža gubi elastičnost i potrebno je na vrijeme osigurati joj potrebnu njegu. Osim što ćete na taj način odgoditi pojavu bora na svom licu, vaša koža će vam zdravim izgledom produljiti "mladenački" izgled. 

Ako ste pravilno očistili i nahranili kožu prije spavanja, jutarnja rutina ne bi vam trebala oduzeti mnogo vremena. Nahranjena preko noći, vaša koža ujutro traži temeljito čišćenje kako biste uklonili odumrle stanice kože koje se talože na površini i mogu uzrokovati i nastanak bubuljica. 

Umijte lice, nanesite tonik i lice "zaštitite" hidratantnom kremom, poželjno s nekim UV zaštitnim faktorom čak i u danima kada su nebom prošarani oblaci. 

Sada je vaše lice spremno za nanošenje make - upa. Ne zaboravite i na tjedni piling kože lica, ili barem jednom u dva tjedna. 

>>Dermatolozi razbijaju mit o bojama za kosu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije