Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemoguća misija?

Britanska vlada želi zabraniti i pušenje u automobilu te u kući

vozac
Goran Jakuš/Pixsell
02.02.2010.
u 13:56

Ministar zdravstva namjerava zabraniti pušenje i u automobilima i kućama kako bi Britanci do 2020. godine prepolovili broj pušača. Zabranit će i prodaju cigareta iz automata.

Britanskoj vladi nije dovoljna zabrana pušenja na javnim mjestima pa njezin ministar zdravstva sada namjerava pušenje zabraniti i u automobilima i kućama, a sve kako bi do 2020. godine prepolovio broj pušača.

Osim toga, dosadašnju zabranu pušenja na javim mjestima namjeravaju proširiti i na prostore ispred ulaza u zgrade i kuće. Jedan od koraka kampanje za smanjenje broja pušača je i novi izgled kutija cigareta. One bi, naime, trebale biti bez logotipa i bez oznaka koje iz razlikuju od drugih, odnosno imale bi tek ispisano ime na sivoj podlozi.

Osim toga, zabranit će se i prodaja cigareta iz automata, a socijalni radnici razgovarat će s roditeljima o štetnosti njihovih navika za njihovu djecu.

Ključne riječi

Komentara 5

NI
Nicholson
14:07 02.02.2010.

Koje gluposti, pa što zakonom ne zabrane pušenje i gotovo, prohibicija

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
14:54 02.02.2010.

već odavno nisam nešto tako pametno od Britanaca čuo, nadam se da slične mjere sljede i kod nas, bez mogućnosti povratka u smrad kao sa prethodnim zakonom

OB
-obrisani-
15:39 02.02.2010.

Neka zatvore svoje tvornice otrova i pogase radna mjesta, a zabrane prodaju sjemena i uvoz tuđeg i evo rezultata za čas. Ne, oni će to smeće prodavati drugima, čuvati će svoja radna mjesta pod geslom i brigom za zdravlje nacije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije