Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neugodno

Zašto bijela majica požuti kada se znojimo i kako se riješiti tih mrlja?

Bijela majica
Foto: Thinkstock
15.04.2016.
u 16:15

Stručnjakinja za čišćenje Jolie Kerr pojašnjava da tkanina požuti uslijed znojenja zbog miješanja znoja i aluminija iz antiperspiranta koje koristimo.

Ako ste ijednom nosili bijelu majicu ili košulju susreli ste se sa scenarijem u kojem tkanina na području ispod pazuha poprimi žutu boju uslijed znojenja. 

Zašto je to tako i zašto je tako teško riješiti se tih ružnih tragova?

Stručnjakinja za čišćenje Jolie Kerr pojašnjava da tkanina požuti uslijed znojenja zbog miješanja proteina iz znoja i aluminija iz antiperspiranta koje koristimo. 

Jedno od najboljih rješenja kako to spriječiti je izbaciti antiperspirante iz uporabe, ali to je rijetko kome prihvatljivo jer ih koristimo upravo zato da neutraliziraju znojenje na tom području i nastajanje neugodnih mirisa. 

Ako niste spremni na to, onda ne preostaje mnogo toga nego rješavati se žutih mrlja s odjeće što prije nakon što one nastanu. Običan deterdžent za pranje rublja teško uklanja takve mrlje stoga je potrebno prilikom pranja odjeće u perilicu ubaciti deterdžent s kisikom.

Što duže te mrlje ostaju na odjeći one se teže uklanjaju. Zato je potrebno odjeću oprati što je prije moguće, u suprotnom osudit ćete se na višesatno namakanje odjeće u otopini s izbjeljivačem što ukonačnici može i oštetiti tkaninu. 

>>Evo kako se uspješno riješiti mirisa znoja

Komentara 1

DU
Deleted user
00:45 16.04.2016.

A kako se na gaćicama riješiti žute boje naprijed, a smeđe otraga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije