Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogate su vlaknima

Bolje od kofeina: Ove četiri namirnice pomažu u održavanju energije!

Shutterstock
18.06.2023.
u 07:00

Sporije se probavljaju

Postoje namirnice koje mogu podići razinu energije bolje i od kofeina. One spadaju u grupu ugljikohidrata, a bogate su i vlaknima te se sporije probavljaju i osiguravaju neprekidan tok energije u tijelu. Ove četiri vrste namirnica će vam pomoći da održite energiju tijekom dana, piše Today

Kokice: Kokice imaju malo kalorija, masti, šećera i natrija. Dobar su antioksidans i mogu zadovoljiti potrebu za energijom. Kokice su namirnica koju većina ljudi voli, a konzumiraju se samostalno ili u kombinaciji s orašastim plodovima.

VEZANI ČLANCI: 

Maslac od kikirikija: Ako vam nedostaje energije kikiriki puter je idealna namirnica za vas. Maslac od kikirikija dobar je izvor proteina i vlakana. Ne mijenja razinu šećera u krvi i savršen je za mršavljenje. Konzumirajte dvije žlice, dva puta tjedno i smanjit ćete kilažu.

Banane: Banane obiluju kalijem te pomažu u održavanju potrebne energije. Ako se i u vašem planu prehrane nalazi ovo ukusno i zdravo voće, obogatili ste svoj jelovnik namirnicom koja sadrži puno hranjivih tvari potrebnih za normalno funkcioniranje organizma. Osim što pozitivno utječe na zdravlje, banana vam može poslužiti kao gorivo za trening ili izvor energije za obavljanje svakodnevnih obaveza.

Batat: Batat ili slatki krumpir konzumira se širom svijeta. Bogat je vlaknima i vitaminom A i C te magnezijem i željezom, kao i kalijem. Iako je batat slatkog okusa ne sadrži dodani šećer.

Stručnjaci otkrivaju: Ovo su najbolje namirnice za zdravlje i dobar imunološki sustav!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije