Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnji odmor

Bill Gates s obitelji obilazio Nacionalni park Mljet na biciklu

Bill Gates (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Večernji list/Pixsell
1/4
07.08.2013.
u 11:22

Osnivač Microsofta je odsjeo u predsjedničkom apartmanu dubrovačkog hotela Palace, zajedno sa suprugom i djecom, a u prati ga i osiguranje.

Osnivač Microsofta, a prema posljednjem Bloombergovu popisu svjetskih milijardera i najbogatiji čovjek svijeta s imovinom vrijednom 72,7 milijardi dolara, Bill Gates i ovo je ljeto posjetio Hrvatsku.

Došao prije tri dana

Kako neslužbeno doznajemo, sa suprugom Melindom i troje djece – kćerima Jennifer Katharine i Phoebe Adele te sinom Roryjem Johnom – prije tri je dana privatnim zrakoplovom sletio u Dubrovnik gdje se smjestio u predsjedničkom apartmanu luksuznog hotela Palace. Glasnogovornica Lukšićeva hotela Zrinka Marinović tu nam informaciju nije mogla potvrditi jer, kako je rekla, prije svega drže do privatnosti svojih gostiju. Ovaj hotel Gatesu bi trebao biti samo baza u koju će se vraćati ovih desetak dana, koliko će navodno boraviti na Jadranu. Jer, poznato je da je Gates veliki ljubitelj hrvatskih otoka, pa je tako navodno i jučer unajmljenom jahtom otplovio do otoka Mljeta gdje je s članovima obitelji uživao u vožnji biciklima po Nacionalnom parku.

Iako posjeduje bogatstvo o kojem stanovništvo naše zemlje može samo maštati, ovaj američki računalni stručnjak je, kako doznajemo, jako skroman gost, bez ikakvih posebnih zahtjeva. Jedini njegov zahtjev je medijska anonimnost, dakle pravi odmor bez medijske horde koja prati svaku njegovu stopu. Takvim se pokazao i posljednjih desetak godina koliko ljetuje u Hrvatskoj, posebice na južnom Jadranu, u Skradinu te na Krki, gdje je kao i svaki drugi “obični” turist obilazio spomenike i kupovao suvenire.

Nisu ga prepoznali

Na Hvaru je još prije pet, šest godina kružila priča da je Gates desetak dana boravio u kućici koju je unajmio izvan grada Hvara, neobrijan i u staroj izlizanoj pamučnoj majici, pa je navodno trebalo i tjedan dana lokalnom stanovništvu da shvati da je među njima jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, a ne neki neugledni sirotan. Koliko Bill Gates voli Hrvatsku dokazao je 2010., kada je na upit novinara poznatog poslovnog časopisa Forbes o najljepšem mjestu za ljetovanje odgovorio – Hrvatska, te tako našoj zemlji napravio najbolju moguću besplatnu reklamu.

>>Na Prviću Gates pio pivo i nitko ga nije skužio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije