Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Specijalna bolnica

Akromion – najveća privatna bolnica za ortopediju

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion
21.05.2019.
u 11:57

Godišnje obave oko 1300 operacija, od čega ih se 350 odnosi na proteze kuka, koljena i ramena

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion koja se prostire na oko dvije tisuće četvor nih metara raspoređenih u tri etaženajveća je privatna bolnica takve vrste u Hrvatskoj. Unutar zgrade koju je Akromion unajmio od Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, a koja je posve rekonstruirana prije nekoliko godina, nalazi se potpuno novi operacijski blok s tri operacijske dvorane i sobom za buđenje. Uz njih je pacijentima na raspolaganju 11 soba od kojih svaka ima zasebnu kupaonicu i WC, TV prijamnik i internetski priključak što pacijentima osigurava maksimalnu udobnost.

Stručnjaci Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion pružaju sve medicinske usluge u liječenju bolesti i ozljeda sustava za kretanje. Operativni zahvati uključuju sve od artroskopije do ugradnje umjetnih zglobova, saniranja prijeloma te rekonstruktivne zahvate loše saniranih prijeloma. U Akromionu ugrađuju se proteze svih velikih zglobova, od primarnih do revizijskih, kao i proteza kuka, koljena i ramena, a artroskopske operacije koje se izvode minimalno invazivnim uvođenjem sonde s kamerom u određeni zglob u Akromionu obavljaju se rutinski.

Također, liječenje sportskih ozljeda sustava za kretanje specijalnost je stručnjaka Akromiona čiji tim predvode sveučilišni profesori prof. dr. Nikola Čičak i prof. dr. Miroslav Hašpl koji je petu godinu zaredom proglašen najboljim ortopedom u Hrvatskoj. Za svakog pacijenta primjenjuje se individualni pristup u liječenju, a ono po čemu se Akromion izdvaja od sličnih bolnica u Hrvatskoj je mogućnost odabira vrste proteze ovisno o životnoj dobi bolesnika i njegovim aktivnostima te stupnju oštećenja zgloba. Noseće površine proteza su ključni čimbenik za dugotrajnost proteze, a Akromion pruža mogućnost odabira noseće površine, pa to mogu biti metal, keramika ili ukriženi polietilen. Stručni tim Akromiona godišnje obavi oko 1300 operacija, od čega ih se 350 odnosi na proteze kuka, koljena i ramena.

Nakon operacije, pacijenti imaju jedinstvenu mogućnost za provedbu postoperativne rehabilitacije na istoj lokaciji, s obzirom na već postojeću uslugu unutar Specijalne bolnice Krapinske Toplice, tako da im se na jednome mjestu nudi kompletna usluga – od pregleda i operacije do rehabilitacije. Domaćim pacijentima, koji čine oko 85 posto od ukupnog broja pacijenata, zahvati se uglavnom obavljaju u sklopu jednodnevne kirurgije, i to tako da bolesnik dođe u bolnicu ujutro na dan operacije te isti dan ide kući. Paketi koje biraju uglavnom strani državljani, među kojima je najviše onih iz BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Rusije, uključuju smještaj, prehranu, medicinske preglede, operaciju i medicinsku rehabilitaciju.

Sadržaj je nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije