Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željeznica u snijegu

Adventska bajka na najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe ruši rekorde posjećenosti

Backo Mini Express
Foto: PR FOTO
1/11
12.12.2016.
u 09:10

Backo Mini Express plod je petogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, a koji je 85 posto hrvatski proizvod

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe postavljena u Gundulićevoj ulici br. 4 drugi put, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, sudjeluje svojim blagdanskim sadržajem u projektu Advent u Zagrebu.

Prošlogodišnju Božićnu priču na najvećoj maketi jugoistočne Europe lani je posjetilo tijekom Adventa više od 7000 posjetitelja, od kojih je 20 posto bilo inozemnih. Ove godine samo dva tjedna od početka ovogodišnjeg Adventa već smo se približili polovici te brojke zahvaljujući našoj Adventskoj bajci.

Razlozi popularnosti ovih adventskih sadržaja na maketi su višestruki, a prije svega pojava noviteta za posjetitelje u najsvečanije vrijeme u godini. Adventska bajka s obiljem premijernog blagdanskog sadržaja dostupna je javnosti još od 26. studenoga 2016. godine. Posjetitelji dolaze i sami aktivno upravljati i voziti naše vlakove. To je novitet sezone te je posebno atraktivan djeci, ali i odraslima koji nam dolaze – objasnio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik najveće makete željeznice jugoistočne Europe.

Na tri četvorna metra unutarnjeg prostora makete postavljena je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. Uz veliko skijalište, na maketi je postavljeno i klizalište na Tomislavovu trgu, sa sadržajima koje nudi i pravi Advent u Zagreb, a kao preslik stvarnosti u našem umanjenom maketarskom svijetu.

Uz naših stotinu vlakova u stalnom postavu makete, tijekom Adventa 2016. Backo Mini Expressom prometuje i nekoliko vlakova u blagdanskim bojama i dekoracijama uz zvučne kulise božićnih pjesama, s obiljem maketarske blagdanske dekoracije te uz skulpture Djeda Božićnjaka i prigodne darove.

Samo za potrebe Adventa na našim tračnicama prometuje Agram Advent Express – poseban vlak u bojama Zagreba s blagdanskom dekoracijom uz natpis s čestitkom za sretan Božić. Dodatno ozračje blagdana pojačali smo i prigodnom blagdanskom glazbom, posebice hrvatskim narodnim blagdanskim pjesmama.

Backo Mini Express plod je petogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, a koji je 85 posto hrvatski proizvod. Po najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, u Gundulićevoj ulici br. 4, u Zagrebu, na 75 četvornih metara prometuje više od 100 vlakova osam sati svakog dana na čak 1050 metara tračnica.

Posjetitelji nas mogu obići od prvog do zadnjeg dana manifestacije Advent u Zagrebu, svaki dan od 10 do 22 sata i uživati u obilju sadržaja, na još svečanijoj, opremljenijoj za najljepše blagdansko razdoblje u godini te prije svega inovativnijoj adventskoj bajci.

>> U Gundulićevoj najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi, s 1050 m pruge

Komentara 3

Avatar nijeminišta
nijeminišta
18:54 12.12.2016.

iole normalan novinar bi napisao i cijenu ulaznice...

Avatar nijeminišta
nijeminišta
19:12 12.12.2016.

i kakve veze ima advent sa maketama željeznice??? svi pokušavaju unovčiti dobro raspoloženje sirotinje prije božića... pa makar i ovakvim bizarnim "adventskim" izložbama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije