Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Backo Mini Express

Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi smjestila se u Zagreb

Školski praznici uz obilje sadržaja za djecu na najvećoj maketi željeznice jugoistočne
Foto: PR FOTO
1/39
06.06.2016.
u 21:01

Mini vlakovi, njih više od 100, prometuju na čak 1.050 metara tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra. Više od 80 posto maketarskh detalja izvorni je hrvatski proizvod

Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi pod nazivom Backo Mini Express, smještena u Gundulićevoj 4, velika turistička atrakcija Zagreba, ali i Hrvatske ovog će ljeta biti posebno bogata sadržajima za djecu, u želji obogatiti aktivnosti mališanima koji za vrijeme školskih praznika odmaraju od učenja, ali ne i od zabave.

Pozivamo stoga sve zagrebačke školarce iskoristiti ljetne praznike i završetak škole, kako bi provjerili blago koje nosi naša željeznička maketa, a uz djelatnike koji je grade saznati sve o željeznici, željezničkoj infrastrukturi, načinu prometovanja vlakova, računalnom programu koji je posebno za potrebe makete kreiran kao i još obilje ostalih tehničko – maketarskih detalja u koje je uronjena ova kreativna maketarska priča, više od 80 posto svoje izvedbe kao izvorni hrvatski proizvod.

Foto: PR FOTO

Mini vlakovi, njih više od 100, prometuju na čak 1.050 metara tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra. Školarcima ćemo objasniti i koliko vjerno maketa prati stvarnost i to u omjeru 1:87, jer ljepota naše makete leži upravo u bogatstvu detalja stvarnog života koji je čine.

Foto: PR FOTO

Školarci će i sami moći razgledati sve dijelove makete od izrade, oblikovanja, bojanja do postavljanje na maketu te vidjeti kako se jedinstveni ručni rad pretvara u turističku atrakciju kojom se rijetko koji grad u Europi može pohvaliti.

>> U školi u Gračanima izloženo više od 800 maketa iz cijelog svijeta

Komentara 1

DU
Deleted user
12:55 07.06.2016.

Svaka čast.. tko god je osmislio i realizirao.. bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije