Naslovnica Lifestyle Zdravlje

6 ukusnih i zdravih grickalica koje biste trebali imati u torbi

BADEM objedinjuje u sebi mnogo hranjivih tvari – kalij, kalcij, biotin, vitamin E
16. lipnja 2014. u 10:11 1 komentara 2251 prikaza
Žena jede
Foto: Thinkstock

MARELICA S ČOKOLADOM pravi je spas kad poželite neki slatkiš. Osim što će zadovoljiti vašu želju za slatkim, ove dvije komponente imaju velike nutritivne vrijednosti.

JABUKA niskokalorično i ljekovito voće kiselo-slatkog okusa, sadrži korisne tvari koje potiču rad imunološkog sustava, snižavaju udio kolesterola, štite od raka itd. Zgodno je da vam se nađe pri ruci u slučaju gladi, jer lako zasiti.

BADEM objedinjuje u sebi mnogo hranjivih tvari – kalij, kalcij, biotin, vitamin E i druge – koje imaju pozitivan učinak na organizam svakodnevno izložen mentalnom naprezanju. Optimalna dnevna doza je oko 30 grama.

GALETE OD RIŽE dobra su podloga za niskokalorični sendvič. Ekspandirana riža izuzetno je hranjiva i lako probavljiva namirnica koja ne izaziva alergije i ima pozitivan učinak na crijevnu mikrofloru.

GROŽĐICE svakako zaslužuju mjesto u vašoj torbi. Kada voda prilikom sušenja ispari, u suhim bobicama ostaju hranjive tvari koje su čak koncentriranije nego u svježem grožđu.

INTEGRALNE PLOČICE sastavljene od žitnih pahuljica, orašastih plodova, sjemenki i meda odličan su izbor za užinu. Sadrže dragocjene vitamine i minerale, te upotpunjuju vaše energetske rezerve, što će vas učiniti poletnijim i spremnijim za nove radne pobjede.

>>Ovo su namirnice koje biste trebali jesti svaki dan za 20% manji rizik od moždanog

>>Ovo su supernamirnice koje pomažu u borbi protiv raka, lošeg kolesterola, srčanih oboljenja...

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas