Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za dobro jutro

6 načina da se razbudite bez šalice jake crne kave

umoran čovjek
Foto: Thinkstock
13.11.2014.
u 13:52

Tuširanje malo hladnijom vodom može biti totalno neprivlačno. Ali s vremenom se naviknete, a ta promjena temperature može smanjiti stres

Mnogi imaju naviku novi dan započeti šalicom crne kave.

Dosad su istraživanja pokazala da ispijanje kave smanjuje rizik za dijabetes, depresiju i neke vrsta raka.

Ali ako vam ispijanje kave zbog nekih razloga ne odgovara ili niste u mogućnosti slijediti tu svoju jutarnju naviku, postoje i druge mogućnosti. Ovo je šest načina da se razbudite koje donosi Huffington Post.

1. Istezanje

Zauzmite "riblju pozu". Lezite na leđa i stavite ruke ispod bokova. Zatim podignite prsa iznad ramena i polako istegnite glavu. Ova vježba stimulira tijelo i pomaže u borbi protiv umora.

2. Jedite jabuku

Ovo je brzinski način da se razbudite. Jabuke sadrže prirodne šećere i druge ugljikohidrate koji mogu pomoći stabilizirati razinu šećera u krvi. Na isti način će djelovati i banana i naranča. Ako ste u mogućnosti kombinirajte voće s grčkim jogurtom za osjećaj sitosti.

3. Izvucite se iz kreveta i vježbajte

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ovo vam je sigurno zadnja stvar na pameti u rano jutro, posebice odmah nakon buđenja. Vježbanje oslobađa endorfine zbog kojih se osjećamo dobro. Ne trebate trčati 10 kilometara, dovoljno je 7 minuta nekog treninga, koliko će vam otprilike trebati da skuhate kavu.

4. Izađite na zrak i jutarnje sunce

U ove zimske dane sve je manje sunčanih dana, ali nemojte se obeshrabriti. Izađite malo na zrak, to će vas razbuditi, ali i ojačati imunološki sustav. Sunčeve zrake potaknut će dobro raspoloženje.

5. Tuširanje

Tuširanje malo hladnijom vodom može biti totalno neprivlačno. Ali s vremenom se naviknete, a ta promjena temperature može smanjiti stres. Ako vam je tuširanje hladnom vodom ipak malo previše, krenite postupno. Umijte se hladnom vodom, bit će sličan efekt.

6. Čaj

Često možemo čuti preporuke stručnjaka da kavu zamijenimo čajem. Iako u manjim količinama i čaj sadrži kofein i jača imunološki sustav te snižava krvni tlak.

>>Mislili ste da san nema veze s viškom kilograma? Varate se

>>8 znakova i simptoma koju upućuju na poremećaj spavanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije