Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrađen Ferić

Zoran Ferić osvojio nagradu romanom \"Kalendar Maja\"

zoarn ferić i kalendar maja
anto magzan/pixell
25.05.2012.
u 13:13

Zoran Ferić počeo je berbu nagrada svojim najnovijim romanom \"Kalendar Maja\". Taj je roman osvojio proznu nagradu Jutarnjeg lista, dok je za publicistiku nagrađena Marina Bagarić.

Hvaljeni roman “Kalendar Maja” Zorana Ferića počeo je berbu nagrada. Tako je dobio nagradu Jutarnjeg lista za proznu knjigu godine, dok je nagradu za publicistiku dobila Marina Bagarić za knjigu “Arhitekt Ignjat Fischer”. Ferićev roman objavio je Profil, a knjigu Marine Bagarić MeandarMedia. Nagrađeni su dobili po 50.000 kuna i skulpturu Danijela Kovača.

Ključne riječi

Komentara 3

EN
EndemskaVrsta
23:12 25.05.2012.

Radije ne bih! Komentirao, mislim... Naime, jedan vrstan pisac poput Zorana Ferića zaista ne bi trebao uživati u kupljenoj slavi. Ali, ako su se on i njegov nakladnik tako dogovorili... pa nešto sitno investirali, neka im bude!

AU
aureolus
09:03 26.05.2012.

@EndemskaVrsta: vi ste sigurno pročitali Ferićev roman i napisali bar jedan bolji kad tako pišete (a pročitali ste i Drenje, Ovdje neće biti čuda, \"Slonove\", ostale finaliste)? Uz kritiku i zgražanje bilo bi lijepo da ostavite i naslov koji je po vama trebao biti u finalu i pobijediti.

EN
EndemskaVrsta
12:17 26.05.2012.

@aureolus: Od pet finalista pročitao sam tri, sada čitam četvrti... i svakomu od pročitanih prije bih dao nagradu, nego \'Kalendaru...\' - što, naravno, ništa ne znači u smislu kriterija, jer svatko subjektivno doživljava i jednu rečenicu, a nekmoli cijeli roman. Zašto? Zato jer mi je Ferićev roman najneprohodniji, stilski zagušen, preopterećen meandrima i reminiscencijama koje više štete priči nego što bi joj koristili. Pa, eto, čudi me da nitko u žiriju nije (is)to zamijetio... Na žaoku - jesam li sam napisao bolji roman - neću odgovoriti iz pristojnosti, jer da i pišem ne bih ono što pročitam ikada uspoređivao sa svojim. Čitanje i pisanje su posve različite aktivnosti, kao kuhanje i uživanje u jelu; vjerujem da nitko ne vjeruje da gurmani ne smiju pričati o delicijama - zato jer ih nisu u stanju sami prirediti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije