Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Vrijeme je da otrgnemo našu i tradicionalnu i svaku drugu kulturu iz ralja konzervativaca

Vrijeme je da otrgnemo našu i tradicionalnu i svaku drugu kulturu iz ralja konzervativaca

Odrastajući u glazbi, tradiciji je udahnuo zvuke, boje i mirise 21. stoljeća pa ga mnogi smatraju umjetnikom koji je modernizirao sevdah, istodobno uspijevajući približiti ovaj žanr mlađim generacijama i onima koji ne slušaju tradicionalnu muziku. Toj glazbi odijevajući novo ruho, stvorio je poseban stil suvremenog sevdaha
04. kolovoza 2022. u 22:00 0 komentara 210 prikaza

Umjetnik Damir Imamović, rođen 1982., dijete je predratnog Sarajeva, grada koji ga je oblikovao zajedno s tradicijom od koje živi i za koju živi, koju drži na dlanu. Sevdah koji izvodi po pozornicama diljem svijeta nije samo njegov životni izbor, to je i tradicija njegove obitelji. Potječete iz obitelji poznatih interpretatora i izvođača sevdaha: djed Zaim jedan je od sevdalijskih bardova, čiji je lik od 1997. i na poštanskim markama u BiH, a i otac Nedžad također je izvodio sevdah.

Odrastajući u glazbi, toj je tradiciji udahnuo zvuke, boje i mirise 21. stoljeća pa ga mnogi smatraju umjetnikom koji je modernizirao sevdah, istodobno uspijevajući približiti ovaj žanr mlađim generacijama i onima koji ne slušaju tradicionalnu, narodnu muziku. Toj glazbi odijevajući novo ruho, svojim interpretacijama stvarajući poseban stil suvremenog sevdaha, postao je ugledni predstavnik nove generacije tradicijskih glazbenika u Bosni i Hercegovini i regiji.

NIKICA JELAVIĆ EKSKLUZIVNO ZA VEČERNJI
'Svi su tvrdili da neću uspjeti, s Nikom Kovačem moralo je puknuti. Doktori se još čude kako sam uopće igrao'
Emil Tedeschi
EMIL TEDESCHI
Više nego ikad vidi se dramatična razlika između graditelja i rušitelja
manje poznati detalji
Što slavimo na Veliku Gospu i tko je zapravo Marija? Nazivaju je najmoćnijom ženom svijeta
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.