Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

'Volimo ljutite gledatelje jer time stvaramo publiku koja samostalno odlučuje i bira'

Zašto se na Doxu dodjeljuju nagrade starijim, a ne samo mlađim redateljima te što glavni selektor savjetuje da se treba pogledati pogledajte u video intervjuu
26. veljače 2019. u 18:23 3 komentara 280 prikaza
Nenad Puhovski
Foto: screenshot
Pogledajte galeriju 1/2

Iza ovogodišnjega petnaestoga ZagrebDoxa uspješna su dva festivalska dana. O atmosferi koja vlada i među posjetiteljima, ali i među organizacijskim timom govorio je za Večernji TV glavni krivac za postojanje ovoga za mnoge omiljenoga zagrebačkoga festivala, njegov osnivač i direktor Nenad Puhovski.

ZagrebDox FILM 15. po redu ZagrebDox prikazat će više od 100 filmova

- Umora još uvijek nema. On obično nastupa negdje na pola puta, gdje je daleko početak, a još se ne nazire kraj. Dakle, srijeda ili četvrtak – rekao je Puhovski. Zaštitni znak festivala, koji ga od početaka prati, svakako je kvaliteta. Festival je učvrstio temelje koji su, govori Puhovski, postavljeni na njegovim počecima, a to su: želja da gledatelji imaju priliku pogledati dokumentarac u kinu, da imaju priliku pogledati dokumentarac koji je drugačiji od onih s TV-a te želja da Dox postane mjesto razmjene domaćih i stranih dokumentarnih uradaka. Jedan od simpatičnijih trenutaka ovogodišnjega festivala su i njegovi vizuali koji su, svatko će primijetiti, obučeni baš kao i osnivač festivala.

Pogledajte razgovor:

- Nitko mi ne vjeruje i znam da mi nitko nikada neće vjerovati, ali stvarno nemam ništa s tim – rekao je Puhovski dodavši kako je festival obučen u jeans isključivo kako bi pokazao svoju opuštenost kojom se, za razliku od svih drugih svjetskih festivala, može pohvaliti. Unatoč opuštenosti i dobroj vibri koja vlada festivalom, ipak postoje i slučajevi ljutitih posjetitelja, i to zato što im je, zbog bogatoga programa, nemoguće pogledati sve željene projekcije.

Marija Ratković Vidaković SKANDINAVIJA Život u Švedskoj: Ovdje se ne 'broje' krvna zrnca

- Mi zapravo volimo ljutite gledatelje jer time stvaramo publiku koja samostalno odlučuje i bira – rekao je Puhovski dodavši kako na ovogodišnjem programu prevladavaju filmovi koji se bave posljedicama migrantskih kriza. Osim toga, svake godine na Doxu se mogu naći i novi programi, a to su: Ljubav i moda, Slow Dox i Poznati o poznatima.

Zašto se na Doxu dodjeljuju nagrade starijim, a ne samo mlađim redateljima te što glavni selektor savjetuje da se treba pogledati na ovogodišnjem ZagrebDoxu koji traje do 3. ožujka, pogledajte u video intervjuu.

Ouverture de la 57ème édition du Festival de la Télévision de Monte-Carlo
SKLADAN BRAK
Ljubavna priča slavnog glumca i srpske liječnice: 'Nisam imala pojma tko je on'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti