Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOETHEOV INSTITUT

Virtualno putovanje u srce Bauhausa

Bodo Schackow/DPA/PIXSELL
07.05.2019.
u 13:36

Goetheov institut u Zagrebu na moderan način obilježava 100. obljetnicu od utemeljenja

Goetheov institut u Zagrebu uz pomoć moderne tehnologije vraća nas na početak 20. stoljeća. U povodu stote obljetnice utemeljenja njemačke škole za umjetnost Institut organizira dva događaja posvećena arhitekturi Bauhausa, pojma koji u slobodnom prijevodu označava “kućogradnju” ili “gradnju doma”. Posjetitelji će se moći prošetati zgradom Bauhausove škole u Dessauu koristeći naočale za virtualnu stvarnost. Svaki posjetitelj dobit će pet minuta da razgleda trodimenzionalnu repliku te avangardne visoke škole podignute još 1925./26. godine. U njoj su djelovali velikani likovne umjetnosti poput slikara Paula Kleea, ali i hrvatskih umjetnika kao što su Otti Berger i Gustav Bohutinski.

Osim virtualne šetnje, organizirano je i predavanje u čast Gustava Bohutinskog – jedinog hrvatskog studenta arhitekture na Bauhausu. Atelijer koji je on izgradio u Jadranskoj ulici najočitiji je primjer takvog tipa arhitekture u Zagrebu. Teoretičarka arhitekture Karin Šerman zainteresirane će povesti u šetnju gradom do atelijera. Obilježavanje obljetnice Bauhausa počelo je jučer i moći će se posjetiti sve do 17. svibnja u Ulici grada Vukovara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije