Naslovnica Kultura Kazalište

Odabrani dobitnici ulaznica za predstavu „Bakhe“ u ZKM-u

Odgovorite točno na nagradno pitanje i osvojite ulaznice za izvedbu po izboru
18. siječnja 2019. u 17:16 276 prikaza
Bakhe
Foto: Matija Kasaić Drakšić
Pogledajte galeriju 1/9

Euripidova starogrčka tragedija “Bakhe” u predstavi Kazališta Ulysses i režiji Lenke Udovički od siječnja 2019. dio je redovitog repertoara Zagrebačkog kazališta mladih.

Dvanaest žena nalazi se na grupnoj psihoterapiji, svaka sa svojim teretom i žudnjama, tražeći utočište od patrijarhalnog i kapitalističkog svijeta u kojem je postalo nedopustivo pokazati bilo kakvu slabost ili izgubiti kontrolu.

Bakhe | Autor : Matija Kasaić Drakšić Foto: Matija Kasaić Drakšić

Bakhe u ovome čitanju progovaraju o tome da nasilno potiskivanje nagona u jednome trenutku nužno rezultira pucanjem, eksplozijom, kad pojedincu, ovdje ženi, ne preostaje ništa drugo osim bijega u destrukciju, u nesretnu potragu za vlastitim identitetima osuđenima na izgubljenost u globalizacijskim trendovima još muškoga društva. Upravo je iz tog razloga, što je ujedno i posebnost ove predstave, podjela isključivo ženska. U Euripidovo doba sve su uloge izvodili muški glumci, premda je upravo Euripid bio prvi koji se najviše usredotočio na ženske likove i njihovu psihološku analizu.

Glume: Katarina Bistrović Darvaš, Ivana Krizmanić, Dubravka Miletić, Lucija Šerbedžija, Senka Bulić, Urša Raukar, Barbara Prpić, Dora Polić Vitez, Milica Manojlović, Hrvojka Begović, Anđela Ramljak i Lucija Barišić.

Bakhe | Autor : Matija Kasaić Drakšić Foto: Matija Kasaić Drakšić

Večernji list osigurao je za svoje čitatelje 2x2 ulaznice za izvedbu u subotu 19. siječnja i 5x2 ulaznice za izvedbu u nedjelju 20. siječnja.

Ulaznice za izvedbu 19. siječnja osvojile su:

Maja Rožman
Irena Gašpar-Fernezir

Ulaznice za izvedbu 20. siječnja osvojili su:

Mirna Konevski
Tomislav Vuković
Mia Leljak
Ana Miletić
Nataša Žuljani

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas