Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagradni natječaj

Odabrani dobitnici ulaznica za predstavu „Bakhe“ u ZKM-u

Bakhe
Foto: Matija Kasaić Drakšić
1/9
18.01.2019.
u 17:16

Odgovorite točno na nagradno pitanje i osvojite ulaznice za izvedbu po izboru

Euripidova starogrčka tragedija “Bakhe” u predstavi Kazališta Ulysses i režiji Lenke Udovički od siječnja 2019. dio je redovitog repertoara Zagrebačkog kazališta mladih.

Dvanaest žena nalazi se na grupnoj psihoterapiji, svaka sa svojim teretom i žudnjama, tražeći utočište od patrijarhalnog i kapitalističkog svijeta u kojem je postalo nedopustivo pokazati bilo kakvu slabost ili izgubiti kontrolu.

Foto: Matija Kasaić Drakšić

Bakhe u ovome čitanju progovaraju o tome da nasilno potiskivanje nagona u jednome trenutku nužno rezultira pucanjem, eksplozijom, kad pojedincu, ovdje ženi, ne preostaje ništa drugo osim bijega u destrukciju, u nesretnu potragu za vlastitim identitetima osuđenima na izgubljenost u globalizacijskim trendovima još muškoga društva. Upravo je iz tog razloga, što je ujedno i posebnost ove predstave, podjela isključivo ženska. U Euripidovo doba sve su uloge izvodili muški glumci, premda je upravo Euripid bio prvi koji se najviše usredotočio na ženske likove i njihovu psihološku analizu.

Glume: Katarina Bistrović Darvaš, Ivana Krizmanić, Dubravka Miletić, Lucija Šerbedžija, Senka Bulić, Urša Raukar, Barbara Prpić, Dora Polić Vitez, Milica Manojlović, Hrvojka Begović, Anđela Ramljak i Lucija Barišić.

Foto: Matija Kasaić Drakšić

Večernji list osigurao je za svoje čitatelje 2x2 ulaznice za izvedbu u subotu 19. siječnja i 5x2 ulaznice za izvedbu u nedjelju 20. siječnja.

Ulaznice za izvedbu 19. siječnja osvojile su:

Maja Rožman
Irena Gašpar-Fernezir

Ulaznice za izvedbu 20. siječnja osvojili su:

Mirna Konevski
Tomislav Vuković
Mia Leljak
Ana Miletić
Nataša Žuljani

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije