Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna dvorana

Uspješan koncert Zagrebačke filharmonije u Beču

Foto: Zagrebačka filharmonija
1/4
16.10.2017.
u 18:53

Zagrebački glazbenici i solisti oduševili su bečku publiku koja ih je nagradila burnim pljeskom a glazbenici su se zahvalili dodatkom izvevši Brahmsov Mađarski ples br.2.

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem njezinog šefa, austrijskog dirigenta Davida Danzmayera, te solistice  violinistica Elisabeth Kropftisch i violončelistica Meehae Ryo nastupili su u ponedjeljak poslijepodne u  Zatnoj dvorani bečkog Musikvereina, a bečka publika nagradila ih je dugim aplauzom i ovacijama.

Pod vodstvom maestra Davida Danzmayera Zagrebački filharmoničari su u prvom dijelu koncerta izveli Poskočicu iz Istarske suite Natka Devčića, predstavivši bečkoj publici to važno djelo hrvatske glazbene literature, koje je nadahnuto istarskim folklorom.
Zatim je slijedio Koncert  za violinu i violončelo i orkestar u a-molu,  opus 102. Johannesa  Brahmsa. U drugom dijelu koncerta na rasporedu je bila  Peta simfonija  u e- molu, opus 64. Petra Ilića Čajkovskog.

Koncertom u Beču, Zagrebačka filharmonija, s kojom su nastupile kao solistice dvije vodeće glazbenice s velikom međunarodnom reputacijom, austrijska violinistica Elisabeth Kropftisch i južno korejska violončelistica Meehae Ryo potvrdili su sjajno glazbeno umijeće u jednom od najčuvenijih glazbenih hramova bečke klasične glazbe - Zlatnoj dvorani čuvenog Misikvereina, gdje se inače održavaju Novogodišnji koncerti Bečkih filharmoničara.

Zagrebački glazbenici i solisti oduševili su bečku publiku koja ih je nagradila burnim pljeskom a glazbenici su se zahvalili dodatkom izvevši Brahmsov Mađarski ples br.2.

"Ovo je bio poseban koncert. Svi mi zajedno, orkestar i solisti, savršeno smo se razumjeli i surađivali. Zagrebačka filharmonija je sjajan orkestar, a priredili smo u Beču  jedinstven glazbeni doživljaj", izjavio je Hini poslije koncerta dirigent Danzmayer.

"Ponosni smo, drugi put ove godine nastupiti smo u Beču, što je dokaz kvalitete i izvrsnosti orkestra", rekao je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

Zagrebačka filharmonija nastupila je u ožujku u bečkom Konzerthausu, a koncert u Zlatnoj dvorani Musikvereina, istaknuo je Boch, "bio je poseban doživljaj" 

"Veseli da smo u tri zadnje godine česti gosti u Austriji; prije svega ponovno održavamo Novogodišnji koncert 2018. u Salzburgu i to treći put za redom, što govori o kvaliteti orkestra a nastupati u bečkom Musikvereinu i Salzburgu veliko je priznanje i  malo se orkestara može s time pohvaliti", dodao je.

Zagrebačka filharmonija čestim gostovanjima u Austriji nastavlja njegovati i slaviti hrvatsko-austrijsko prijateljstvo i povezanost te promovirati hrvatsko kulturno glazbeno bogatstvo,  naglasio je Boch, najavivši idući  koncert  već  sutra u Klagenfurtu.

Koncert Zagrebačke filharmonije u Beču održan je u organizaciji austrijske  Udruge  za međunarodnu glazbu i kulturnu potporu (IMK), koja ima sjedište u bečkom Konzerthausu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije