Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wakin On A Pretty Da

Uoči dolaska u Hrvatsku, Kurt Vile objavio jedan od albuma godine

Kurt Vile
17.05.2013.
u 11:25

Kantautor iz Philadelphie koji nastupa u zagrebačkoj Tvornici 20- lipnja snimio je vrlo dobar, niskofrekventni album hipnotičkog učinka

Najbolje se stvari u današnjoj glazbi događaju zapravo izvan sfera najrazvikanijih imena. Za Kurta Vilea rijetko je tko čuo, iako 33-godišnji filadelfijski kantautor ima već četiri albuma, od toga najmanje dva vrlo cijenjena (“Childish Prodigy”, “Smoke Ring For My Halo”). Peti album “Wakin On A Pretty Daze” zvuči, kao što sam kaže, kao “dugačka omamljenost”. Pjesme od devet minuta skladno se nadovezuju jedna na drugu unatoč određenim stilskim razlikama koje ukazuju na to da je Vile svakoj pjesmi pristupao individualno. Najekstremnija je “Was All Talk” zbog ritam mašine, ali ne strši. Vrlo dobar, niskofrekventni album na kojem se mogu prepoznavati sydbarrettovski folk i neilyoungovske nezgrapna gitarska sola ima gotovo hipnotički učinak. Glavna mu je mana šta za njega trebate uvijek imati 70 minuta slobodnog vremena u komadu.

Kurt Vile nastupit će s bendom The Violators u zagrebačkoj Tvornici 20. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije