Naslovnica Kultura Kazalište

Umrla dugogodišnja Gavellina glumica Vjera Žagar Nardelli

U Zagrebu je 1. ožujka u 85. godini preminula dugogodišnja glumica DK Gavella Vjera Žagar Nardelli. Rođena je u Zagrebu 1927. godine, a u mirovini je od 1988.
02. ožujka 2011. u 14:29 1 komentara 316 prikaza
umrla vjera žagar nardelli
Foto: arhiv gavelle

Dugogodišnja glumica Dramskog kazališta Gavella Vjera Žagar Nardelli preminula je u Zagrebu 1. ožujka u 85. godini, objavilo je kazalište.

Rođena je u Zagrebu 6. siječnja 1927. godine, a glumačke početke imala je još 1947. godine u Dubrovniku. Od 1949. do 1953. godine glumila je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, da bi 1953. godine prešla u tadašnje Zagrebačko dramsko kazalište u Frankopanskoj ulici, današnju Gavellu, u kojoj ostaje do mirovine 1988. godine.

U dugoj karijeri odigrala je velik broj uloga u rasponu od Držića, Vojnovića i Krleže do Shakespearea, Millera i Wilda. Zapažena je kao Petrunjela, Jele, Lady Macbeth, Desdemona... Osim na kazališnim daskama, Vjera Žagar Nardelli glumila je i na filmu ("Ajmo žuti", "Božić u Beču"...), a hrvatski TV gledatelji upravo je mogu vidjeti u reprizi popularne serije "Gruntovčani". Nagradu hrvatskog glumišta za svekoliko kazališno djelovanje primila je još 1992. godine uz Fabijana Šovagovića.

Komemoracija za preminulu glumici održat će se u ponedjeljak u kazalištu Gavella u 12 sati, a posljednji ispraćaj biti će istog dana na krematoriju u Zagrebu u 14.30.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Fra tetka:

    Nekak se Dudek preveč s novcima nahitavlje. Čuj Martin,kolko on ima prav za prav pri nami na računu? Da sam na tvojem mestu ,jamu nebi više dala piti. RIP.