Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

U splitsku Galeriju umjetnina na janjetinu s prilozima ili vino

Nezadovoljna prijedlogom da se za ravnatelja Galerije umjetnina Split izabere Josip Botteri Dini, grupa studenata javnosti se obraća sarkastičnim projektom
13. siječnja 2011. u 16:39 10 komentara 3 prikaza
performance, protiv Botterija

Nezadovoljni prijedlogom da se za ravnatelja Galerije umjetnina Split izabere slikar Josip Botteri Dini, grupa studenata Umjetničke akademije održala je u atriju Galerije performans. Javnosti se obraćaju sarkastičnim projektom kojim se prijavljuju na mjesto ravnatelja Galerije.

Istaknuli su da je općepoznato da u Splitu “svi sve znaju i svi sve mogu”, pogotovo ako imaju novca pa su i oni napokon odlučili usvojiti tu lekciju i u potpunosti je provesti u djelo. Iz mnoštva projekata koje nude izdvajaju izložbe koje bi održavali jednom mjesečno, a ljude bi privukli pečenom janjetinom s prilozima! Znaju da to Splićani najviše vole. Za izložbe suvremene umjetnosti organizirali bi domjenke i degustacije vina. Umirovljenicima bi omogućili skupljanje bonova, tri prosječne izložbe – besplatno razgledavanje Kerumovih dućana! Kerumu bi besplatno raščistili bastion Conraro pa mu za izgradnju garaža ili hotela ne bi bili potrebni bageri.

U samoj unutrašnjosti Galerije umjetnina dućan s katalozima bi izbacili, jer ih ionako nitko ne čita i ne kupuje, a na njegovo mjesto postavili bi Kerumovu novu mini trgovinu da svi posjetitelji mogu nešto prigristi po svom ukusu. Tu bi se još našla i trgovina kršćanskih i drugih relikvija te prodavaonica Hajduka.

Na samo središte vrta postavili bi bistu, zlatni odljev splitskog gradonačelnika kojem bi na taj način omogućili da bude prisutan na svakoj izložbi i događanju, a da se ne mora pojaviti. Nadaju se da su ovim projektom zainteresirali gradsku upravu.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
 • Avatar Nick2k
  Nick2k:

  Zgodno...

 • šimuka:

  Nevjerovatno.Orjunaši uzimaju sebi pravo da kadroviraju.Prestrašno,a i ti studenti su spadala ,sa kojima se olako manipulira.

 • Avatar Infinity
  Infinity:

  Vjerojatno se nitko ne bi bunio kada bi za ravnatelja bio izabran neki homoseksualac ili prosrb, jugoslaveni opet manipuliraju naivnim studentima