Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performans

U splitsku Galeriju umjetnina na janjetinu s prilozima ili vino

performance, protiv Botterija
13.01.2011.
u 16:39

Nezadovoljna prijedlogom da se za ravnatelja Galerije umjetnina Split izabere Josip Botteri Dini, grupa studenata javnosti se obraća sarkastičnim projektom

Nezadovoljni prijedlogom da se za ravnatelja Galerije umjetnina Split izabere slikar Josip Botteri Dini, grupa studenata Umjetničke akademije održala je u atriju Galerije performans. Javnosti se obraćaju sarkastičnim projektom kojim se prijavljuju na mjesto ravnatelja Galerije.

Istaknuli su da je općepoznato da u Splitu “svi sve znaju i svi sve mogu”, pogotovo ako imaju novca pa su i oni napokon odlučili usvojiti tu lekciju i u potpunosti je provesti u djelo. Iz mnoštva projekata koje nude izdvajaju izložbe koje bi održavali jednom mjesečno, a ljude bi privukli pečenom janjetinom s prilozima! Znaju da to Splićani najviše vole. Za izložbe suvremene umjetnosti organizirali bi domjenke i degustacije vina. Umirovljenicima bi omogućili skupljanje bonova, tri prosječne izložbe – besplatno razgledavanje Kerumovih dućana! Kerumu bi besplatno raščistili bastion Conraro pa mu za izgradnju garaža ili hotela ne bi bili potrebni bageri.

U samoj unutrašnjosti Galerije umjetnina dućan s katalozima bi izbacili, jer ih ionako nitko ne čita i ne kupuje, a na njegovo mjesto postavili bi Kerumovu novu mini trgovinu da svi posjetitelji mogu nešto prigristi po svom ukusu. Tu bi se još našla i trgovina kršćanskih i drugih relikvija te prodavaonica Hajduka.

Na samo središte vrta postavili bi bistu, zlatni odljev splitskog gradonačelnika kojem bi na taj način omogućili da bude prisutan na svakoj izložbi i događanju, a da se ne mora pojaviti. Nadaju se da su ovim projektom zainteresirali gradsku upravu.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Nick2k
Nick2k
17:34 13.01.2011.

Zgodno...

ŠI
šimuka
19:07 13.01.2011.

Nevjerovatno.Orjunaši uzimaju sebi pravo da kadroviraju.Prestrašno,a i ti studenti su spadala ,sa kojima se olako manipulira.

DU
Deleted user
17:59 13.01.2011.

Vjerojatno se nitko ne bi bunio kada bi za ravnatelja bio izabran neki homoseksualac ili prosrb, jugoslaveni opet manipuliraju naivnim studentima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije