Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performans
Povratak na članak

U splitsku Galeriju umjetnina na janjetinu s prilozima ili vino

Nezadovoljna prijedlogom da se za ravnatelja Galerije umjetnina Split izabere Josip Botteri Dini, grupa studenata javnosti se obraća sarkastičnim projektom

Komentari 10

DU
Deleted user
17:59 13.01.2011.

Vjerojatno se nitko ne bi bunio kada bi za ravnatelja bio izabran neki homoseksualac ili prosrb, jugoslaveni opet manipuliraju naivnim studentima

VL
Avatar Nick2k
Nick2k
17:34 13.01.2011.

Zgodno...

VL
ŠI
šimuka
19:07 13.01.2011.

Nevjerovatno.Orjunaši uzimaju sebi pravo da kadroviraju.Prestrašno,a i ti studenti su spadala ,sa kojima se olako manipulira.

VL
OB
-obrisani-
19:40 13.01.2011.

ne može to tako...Boteri vjeruje u Boga! Naši dragi ateističko-komunistički sugrađani misle i osjećaju da svtko tko vjeruje u Boga nema pravo obnašanja javne dužnost bez obzira na školovanje i ostale akreditacije koje krase tu osobu. Boterijeva stručnost nimalo ne zaostaje za Majstorovićevom, ali, zamislite, Boteri je VJERNIK! Koje li arogancijei bezobraznosti u tog običnog slikara! Sjetimo se, i Hitler je bio obično mazalo i slikar, pa vidite gdje ga je to dovelo!Zar će nam javnom ustanovom upravljati netko tko je slikar kao i Hitler? Osim toga, Boteri je viđen u društvu s nekoliko svećenika, pa je samim tim klerofašist! Živjela talibansko-ateistička Republika Hrvatska u kojoj se vjera treba pod hitno staviti van zakona! Treba provesti lustraciju za sve katolike i nesmije se dopustiti mogućnost da takve osobe imaju bilo kakvo zaposlenje! Živio drug Tito i Jugoslavija! Doduše, za obnašanje javnih dužnosti u obzir, čak dapače, dolaze pravoslavci.

VL
OB
-obrisani-
21:28 13.01.2011.

za one kojima je IQ na razini sobne temperature, prethodni post je bio sarkazam.

VL
DU
Deleted user
23:01 13.01.2011.

neće sarkazam pomoći, čoban razumije samo batinu.

VL
AU
autoritet
23:25 13.01.2011.

Uh, neš ti kreativnosti i provokativnosti! Jadna naša kultura s ovakvom površnom i priglupom mladošću kojoj je neki činovničić bolji izbor za galeriju od priznatog akademskog slikara.

VL
MA
mare0801
06:10 14.01.2011.

u cijeloj ovoj priči je potpuno nebitno što je Botteri D. vjernik,nebitno je i to što on slika isključivo kršćanske motive,vjerojatno ima ljudi kojima to užasno smeta i smatraju to seljačkim i zaostalim,ali ja ne spadam u takve. ono što meni smeta je što je on potpuno staromodan slikar,slikar koji kao takav funkcionira i ima svoju publiku,ali je to i čini ograničenim prema drugim vidovima umjetnosti,pogotovo suvremenoj.On je u svojoj umjetničkoj viziji ostao u prošlom stoljeću,ili čak u stoljećima iza,i potpuno je gluh na sve suvremen tokove.to što je akademski slikar mu ne daje kvalifikaciju da bude ravnatelj galerije i da objektivno procjenjuje .a pogotovo da njom upravlja menadžerski i da se pobrine da ona i zaradi neki novac.Katastrofalan izbor.

VL
OB
-obrisani-
07:55 14.01.2011.

mare0801, za ime Božje kakvih li gluposti iz tvog pera-tastature! Ništa što si napisala ne odgovara istini! Nije istina da Boteri slika samo sakralne motive, nije istina da je njegova umjetnost \"staromodna\" (što god to značilo..!?), čak i da je u svom umjetničkom izrazu \"staromodan\", to ga ne čini ograničenim prema tuđim kreacijama. Boteri je suvremeni umjetnik, koji kroz svoja djela provlači sakralne motive koji su neizostavan dio našeg podneblja i koji, koliko se god neki bunili, definiraju ovo podneblje i ovaj narod. No, svakako, to ga ne čini umjetnikom \" prošlog stoljeća\", jer vjera i Crkva, a pogotovo njen utjecaj na život, je još uvijek oko nas. Istina da je da Boteriju zvanje akademskog slikara automatski ne daje kvalifikaciju da bude ravnatelj, ali mu daje TEMELJ! Osim toga Boteri je već bio ravnatelj Galerije umjetnina \"Branislav Dešković\" u Bolu i dokazao se kao sposoban menađer. Boteri je privatnik cijeli svoj život i uvijek je upravljao svojim novcen, dok su drugi kandidati uvijek bili \"uhljebljeni\" i s tuđim (čitaj; našim) novcem po gloginjama mlatili. Mare, katastrofa je tvoj post, pun neistina i laži, a ne častan čovjek kojeg napadaju zbog njegovih uvjerenja a ne stručnosti i sposobnosti za obavljanje posla.

VL
MA
mare0801
09:22 14.01.2011.

sinatra-čuj dragi,žao mi je ako sam te uvrijedila,jer očito osobno poznaješ čovjeka za razliku od mene koja sam svoje mišljenje izgradila na osnovu onoga što su drugi rekli za njega i na osnovu svoje velike sklonosti suvremenoj umjetnosti kojoj on pripada samo po tom što nam je suvremenik,a ne po prirodi svoja rada.Mislim da nije neka posebna kvalifikacija što je bio profesor u srednjoj školi i na nekoj hercegovačkoj akademiji,a ni to što je bio ravnatelj galerije u malom mjesto. To je moje mišljenje kao što ti imaš svoje,a u njegovu časnost ne sumnjam.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.