Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trill Blues Festival

Triljani kultnu "Cetinu" Dražena Žanka blueserski obradili

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/7
14.06.2017.
u 13:07

Pjesma u izvedbi triljske grupe Ozone snimljena je u studiju Tomislava Mrduljaša, producenta Trill Blues Festivala koji starta 14. srpnja u Trilju.

Trill Blues Festival koji će se prvi put održati ovoga ljeta, 14. srpnja u Trilju, bit će najavljen zanimljivim singlom, blues obradom kultne pjesme "Cetina" Dražena Žanka, u izvedbi triljske grupe Ozone.

Pjesma je snimljena u studiju Tomislava Mrduljaša, producentra Trill Blues Festivala. -Blues izvedba Cetine zvuči odlično! Jako mi je drago što je originalnu verziju te pjesme moj prijatelj Žanko prije oho-ho godina snimio u isitom ovom studiju. Riječ je o pjesmi koja se uvukla pod kožu ljudima, primljena je kao da je narodna i vjerujem da će i u blues obradi biti zapažena. Bit će to dobar najavni singl za festival. Žanko je još nije čuo, ali ima povjerenja u nas – kaže Tomislav Mrduljaš, a čuli smo se i s Draženom Žankom koji nam je potvrdio njegove riječi.

- Drago mi je što pjesma Cetina i nakon 35 godina još uvijek živi ne samo na način da je u svoj repertoar stavljaju brojni izvođači već doživlajva i obrade. Nisam čuo blues izvedbu, ali to su sve mladi ljudi koji tu pjesmu osjećaju i vjerujem da će joj dati jednu novu energiju. Inače, Cetina je već doživjela jazz obradu, ali tada ti momci koji su je obradili nisu ni znali da je moja pjesma već su napisali da je narodna i mogu reći da mi je to najuspjelija pjesma. Jedva čekam čuti blues verziju! – kaže Žanko. 

Inače triljksi bend Ozone vrlo se ozbiljno priprema za festival u svom gradu, a njihov će nastup tarjati oko 45 minuta.
- Uz Cetinu, planiramo obraditi i pjesmu "Rera" koju izvodi Klapa Sinj. To će biti izvrsno kada stihove "Ajme meni jadna ti sam kad ću stići na vrh Klisa" okrenemo na blues. Osim toga, izvest ćemo Hendrixa, ZZ Top i još par izvođača, kako bismo ljudima pokazali da znamo pjevati – otkriva nam - Ivan Kozina iz Ozone-a. 

Boris Hrepić Hrepa umjetnički direktor Trill Blues Festival kaže kako pripreme teku po planu. Dolaze najavljeni izvođači, među kojima je najveća zvijezda Eric Sardinas & Big Motor iz Los Angelesa, stari Hrepin prijatelj iz američkih dana.

- Eric Sardinas dolazi par dana ranije jer ima rupu u rasporedu tako da će u Trilju provesti 3-4 dana. Imamo mu što pokazati, prirodne i povijesne ljepote, možemo ga voditi an jahanje, ali ipak sve ovisi što će zanimati njega i njegove momke iz benda. Koliko ga poznajem, bit će mu dosta klub s dobrom glazbom i dobro društvo – kaže Boris Hrepić. Uz  Eric Sardinas & Big Motor te Ozone, nastupit će Black Mountaine iz Kotora, Hal iz rijeke, Dbluz iz Sinja i Hrepin band Sunnysiders.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije