Naslovnica Kultura Kazalište

Trebalo je vremena da postanemo "uloge", a ne tata i kći

U režiji Aide Bukvić, koja je i prevela dramu sa švedskog, predstava će se premijerno odigrati sutra u Histrionskom domu. Glume Pero Kvrgić, Lela Margitić i Ana Kvrgić.
03. ožujka 2010. u 18:10 0 komentara 15 prikaza
histrioni
Foto: Boris Ščitar /Pixell

Iako na prvi pogled drama "Nakon probe" izgleda kao autobiografija poznatog švedskog redatelja Ingmara Bergmana, to je zapravo univerzalna priča o kazalištu i životu u kazalištu, a na daske koje život znače prvi put u Zagreb je dovode Histrioni. U režiji Aide Bukvić, koja je i prevela dramu sa švedskog, predstava će se premijerno odigrati sutra u Histrionskom domu. Glume velikani hrvatskoga glumišta Pero Kvrgić i Lela Margitić te mlada glumica ansambla Gavelle Ana Kvrgić, koja je ponovno na sceni sa svojim ocem Perom.

- To je izuzetno uzbuđujuće, ali i emotivno, jer kada smo zajedno na sceni, miješaju se intima, privatnost i profesionalnost, kazala je glumica o suradnji s ocem.

- Osjetljiviji smo tijekom rada jedan na drugoga pa si dopuštamo svašta reći i ponekad reagiramo možda emotivnije jedan na drugoga nego inače, ali kad stvari dođu na svoje mjesto, kada zavladamo tekstom i postanemo suvereni u tome što radimo, onda nestaju i sva emotivna previranja, objašnjava Ana te dodaje kako joj je otac velika podrška i sigurnost u tome što radi.

S druge strane, Pero Kvrgić kaže kako mu je na početku vrlo teško raditi s nekim s kim je jako blizak.

- Treba mnogo vremena proći da čovjek prihvati da je "ona" uloga, a ne kćerka, kazao je kroz smijeh.

Ana i Pero Kvrgić dosad su glumili u predstavama “Ana i Kralj” i “Garderobijer”, a broj tri povezuje Peru Kvrgića i s Aidom Bukvić i Lelom Margitić. I njima je ovo “treća zajednička sreća”.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.