Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Palmižana

Toni Franović slika na Šostakoviča, Nerudu i Lorcu

Dokumentarac o Toniju Franoviću Jakov Sedlar
arhiva
09.08.2012.
u 14:30

Glazbu izvodi Monika Leskovar, stihove govori Marijana Matković, a u dokumentarcu sudjeluje i slavni Amos Oz

Zanimljivo će biti vidjeti što će iznjedriti druženje Monike Leskovar dok izvodi klasiku – Šostakoviča, osječke glumice Marijane Matković dok reinterpretira stihove Pabla Nerude i Federica Garcije Lorce te slikara Tonija Franovića koji inspiraciju crpi iz njihovih izvedbi. Upravo to događa se ovih dana na Palmižani gdje kreativnost umjetnika bilježi režiser Jakov Sedlar snimajući dokumentarac o Toniju Franoviću.

Neruda i Lorca, pjesnički dvojac, svima njima nepresušni je izvor inspiracije jer, kažu, poezija im ovaj ubrzani i sve površniji način života čini ljepšim i humanijim. Dokumentarac bi trebao biti snimljen do kraja rujna, a osim Hvara, snimat će se u Zagrebu, Legradu (Podravina), ali i New Jerseyju i Washingtonu gdje je Franović prije nekoliko godina oslikavao sinagoge, čime je njegov rad trajno postao dostupan javnosti.

U filmu sudjeluje i izraelski književnik Amos Oz koji je Franoviću pisao predgovor za izložbu u Beču.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije