Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kinima

Tom Hanks kao kapetan Phillips okružen piratima

'kapetan_nnn_kul_171013'
''
19.10.2013.
u 12:42

Radnja filma fokusirana je na odnos između kapetana broda Alabama Richarda Phillipsa (Hanks) i somalskog vođe pirata Musea (Barkhad Abdi) koji ga otima

Akcijski triler \"Kapetan Phillips\" u režiji Paula Greengrassa, poznatog po ciklusu filmova o Bourneu, prošloga je tjedna svečano otvorio filmski festival u Londonu, a proteklog se vikenda počeo prikazivati u kinima diljem SAD-a gdje je u samo tri dana utržio više od 25 milijuna dolara. Sada je film, u kojem glavnu ulogu ima Tom Hanks, došao i u Hrvatsku, gdje se prikazuje u multipleksima diljem zemlje. \"Kapetan Phillips\" snimljen je prema istinitom događaju iz 2009. godine kada je grupa somalskih pirata otela američki teretni brod Maersk Alabama. Radnja filma fokusirana je na odnos između kapetana broda Alabama Richarda Phillipsa (Hanks) i somalskog vođe pirata Musea (Barkhad Abdi) koji ga otima. Phillips i Muse nađu se u nezaustavljivu vrtlogu kada Muse i njegova banda napadnu Phillipsov nenaoružan brod duboko na pučini. 145 milja od somalske obale, njih će se dvojica naći u nemilosti sila koje se nalaze izvan njihove kontrole.

Mnogi se slažu da se napokon radi o povratku Toma Hanksa u najistaknutiju A-ligu hollywoodskih glumaca, koji nije ostvario značajnu ulogu od \"Brodoloma života\" 2000. godine, za koji je osvojio Zlatni globus te dobio nominaciju za Oscar.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije