Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

The Circle - dramatičan triler o online svijetu budućnosti gdje privatnost više ne postoji

The Circle
Foto: Promo
1/5
PR
Autor
PR članak
03.05.2017.
u 09:30

The Circle je drugi ekranizirani roman Dave Eggersa u kojem Tom Hanks tumači glavnu ulogu. (prvi roman je A Hologram For The King).

Što će se dogoditi s našim pravom na privatnost, u vrijeme kada se prisutnost pojedinca u svijetu mjeri njegovom prisutnošću na webu te dok je nečija moć jednaka broju followera na društvenim mrežama?

Odgovor na ta pitanja redatelj James Ponsoldt pronašao je u istoimenom romanu Dave Eggersa: The Circle. Roman je ostavio vrlo snažan dojam na redatelja te kroz ovaj film pokušava upozoriti gledatelja na opasnosti koje leže u današanjm online svijetu. Priča romana odnosno filma smještena je u bliskoj budućnosti, kada postaje presudno da svi sve znaju, o svima.

The Circle je drugi ekranizirani roman Dave Eggersa u kojem Tom Hanks tumači glavnu ulogu. (prvi roman je A Hologram For The King). Glavnu žensku ulogu, Mae Holland, tumači Emma Watson te se uz nju u filmu još pojavljuje i John Boyega (Star Wars: Episode VII ) te Bill Paxton kojem je ovo zadnja uloga na filmu.

Film u hrvatska kina stiže 04.05.2017.

Kratak sadržaj filma:

Znati je dobro. Znati sve je bolje.

Da li se ponašate bolje ili gore kada znate da vas netko promatra?”

James Ponsoldt donosi nam slojevitu priču o Mae Holland (Emma Watson), mladoj djevojci ustrajnoj da ostvari karijeru u informatičkom svijetu. Pridružuje se tehnološkoj i socijalnoj nemani tvtki The Circle, gdje vrlo brzo dokazuje svoju vrijednost i uspinje se u hijerarhiji kompanije.

Pod pritiskom osnivača kompanije Eamon Bailey (Tom Hanks) i u želji za uspješnom karijerom, Mae pristaje postati zaštitno lice kompanije sa milijardu followera ali istovremeno gubi svoj identitet.

U ovom napetom tehnološkom trileru nitko nije posve siguran jer su kamere posvuda i prate svaki vaš korak.

  • Glumci: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Bill Paxton, Karen Gillan

  • Režija: James Ponsoldt

  • Scenarij: James Ponsoldt, Dave Eggers

  • Glazba: Danny Elfman

  • Žanr: Drama, Sci -Fi, Triler

  • Producent: J.M. Logan, Jeff Valeri, Tom Hanks, James Ponsoldt

  • US distributor: Europa Corp

  • Trajanje: 110 minuta

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?