Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvornica kulture

Snažan line-up na dodjeli Rock&Off-a: od Vojka V, Ede Maajke do Chuia, Jonathana...

Vojko V
Foto: Rock&Off
1/4
25.01.2019.
u 11:28

Dodjela nagrada i velika završnica ovogodišnjega Rock&Offa održat će se 31. siječnja s početkom u 20 sati u novom ruhu Tvornice kulture u Zagrebu, koja ove godine slavi svoj dvadeseti rođendan

Čak 64 novinara i medijska djelatnika iz četrdeset različitih vrsta medija i ove godine biraju najbolje među najboljima, barem što se tiče hrvatske glazbene scene. Riječ je, dakako, o nezavisnoj novinarskoj glazbenoj nagradi Rock&Off koja kroz svojih deset kategorija objedinjuje sve sudionike hrvatske glazbene scene: same izvođače, njihove kritičare/novinare i, naravno, publiku. Dodjela nagrada i velika završnica ovogodišnjega Rock&Offa održat će se 31. siječnja s početkom u 20 sati u novom ruhu Tvornice kulture u Zagrebu, koja ove godine slavi svoj dvadeseti rođendan. A kako drugačije nego uz pregršt dobre glazbe?

500 besplatnih ulaznica

U predviđenom dvosatnom programu, koji će voditi Martina Validžić, osim brojnih nenominiranih glazbenika koji će zajedno s novinarima kao prezenteri dodjeljivati nagrade svojim kolegama, ovogodišnji program itekako će obogatiti i vrlo zanimljiv i poprilično snažan line-up. Tako će se na sceni naći najkvalitetniji domaći rock, elektro, pop, jazz i rap glazbenici kao što su Jonathan, Vojko V, Edo Maajka, The Strange, NipplePeople, Chui, Rezerve, Detour, Kensington Lima te Ogenj. Deset veličanstvenih čine korpus glazbenoga programa, a posjetitelje očekuje, ističu organizatori, i pokoje iznenađenje. Saznat će se tako idućega četvrtka tko su u lanjskoj godini bili vlasnici najboljega albuma, pjesme godine, tko je zaslužio titulu najboljega koncertnoga izvođača, kao i tko zaslužuje nagradu za “veliki prasak”, odnosno tko je novi izvođač koji se autorskim albumom, pjesmom ili nastupom izborio za prepoznatljiv zvuk pod domaćim glazbenim svodom. Osim toga, nagrade će se dodijeliti i u žanrovskim kategorijama “Rock&Off”, “Pop&Off”, “Rap&Off”,“Elektro&Off” te “Jazz&Off” u kojima se biraju izvođači koji su u svom glazbenom izričaju na poseban način obilježili prošlogodišnju sezonu domaće glazbene scene.

Među “crème de la crème” nominiranih ipak se, barem po broju nominacija, posebno ističu indie rock bend Jonathan iz Rijeke te splitski hip hop Bach Vojko V koji su pokupili po četiri nominacije. U stopu ih slijedi reper Edo Maajka s tri nominacije. “Teške (rokerske) boje” brane Goran Bare & Majke te The Strange s po dvije nominacije, a isti broj utrka za nagradu uspjeli su skupiti i pop bend Mangroove, elektropop bend NipplePeople te multižanrovski Chui. U Tvornici se priprema jedna netipična dodjela nagrada, a svi koji su željni dobre domaće glazbe mogu uživati u Tvornici samo ako budu dovoljno brzi. Naime, 500 besplatnih ulaznica može se pokupiti u Tvornici i u knjižari Rockmark.

I publika bira pobjednika

– Produkcijski se radi o ozbiljnoj organizaciji jer je uključeno puno nastupa i nominiranih u samo jednoj večeri, ali produkcijski tim iz Unisona i Tvornice kulture ima dosta iskustva na takvim projektima – ističe umjetnički direktor nagrade Hrvoje Horvat kada je riječ o tijeku priprema. I dok se pobjednici u devet kategorija već znaju, a samo se čeka da budu objavljeni, utrka za titulu najboljega u slušateljskom uhu još je otvorena. Tako je glasanje za Nagradu publike na www.iskon.hr otvoreno do 30. siječnja, a slušatelji mogu birati između 13 nominiranih: Chuija, Ede Maajke, Elementala, Gorana Bare & Majki, Jonathana, Kensington Lime, Mangroovea, dvojca NipplePeople, Ognja, Rezervi, The Strangea, Valentina Boškovića u suradnji s TBF-om te Vojka V.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije