Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROCK&OFF

Jonathan i Vojko V. predvode broj nominacija nove glazbene nagrade

Koncert Vojka V u Domu sportova
Foto: Josip Regović/Pixsell
1/4
10.01.2019.
u 20:30

Splitski reper Vojko V. ljubimac je publike, a hvale ga i kritičari

Jonathan, indie rock bend iz Rijeke, te splitski hip hop Bach Vojko V zvijezde su nominacija prvog izdanja nagrade Rock&Off s čak četiri nominacije, a slijedi ih reper Edo Maajka s tri nominacije u devet kategorija za koje su glasali novinari.

Rokerske snage brane Goran Bare & Majke i The Strange s dvije nominacije koliko imaju i pop-bend Mangroove, elektro pop bend NipplePeople te multižanrovski Chui, objavljeno je na konferenciji za novinare u Tvornici kulture.

Nedavno pokrenuta nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off ujedinila je hrvatsku glazbenu scenu okupivši na jednom mjestu sve njezine dionike, od onih koji scenu stvaraju do onih koji je prate i podržavaju. Čak 64 novinara i medijska djelatnika iz 40 različitih vrsta medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu u dva kruga odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj ove godine u devet kategorija: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač te izvođači godine u žanrovskim kategorijama “Rock&Off”, “Pop&Off”, “Rap&Off”, “Elektro&Off” te “Jazz&Off”.

– Novinari/glasači glasali su u dva kruga, s tim da su u prvom krugu sami davali prijedloge izvođača unutar zadanih devet kategorija, a u drugom su birali među onima koji su imali najviše nominacija. Glasanje je završeno 31. prosinca, u trenutku kada je počela 2019. – objasnio je Aleksandar Dragaš, predsjednik Stručne komisije nagrade Rock&Off. 

Pogledajte i mini koncert grupe Silente u studiju Večernjeg lista. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije