Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Slavlje na plaži za naše navijače u kockastom

09. lipnja 2008. u 18:18 1 prikaza
Pobjedničku bijelu i crvenu boju na lice, pjesmu na usta, put pod noge i pravac – Austrija
Foto: Foto: Boris Ščitar

Rijeka hrvatskih navijača koja ove nogometne dane provodi u Austriji, nakon nedjeljnog trijumfa vatrenih, pobjedničke proslave na bečkim ulicama i osvajanja triju bodova seli se iz glavnoga grada Austrije u Pörtschach am Wortersee, mjestašce udaljeno deset minuta vožnje vlakom od Klagenfurta.

Ondje Večernji list pokraj jezera na šljunčanoj plaži Stranbad 11. i 12. lipnja te 15. i 16. lipnja za najbolje navijače na svijetu organizira Beach party na kojem ljude u kockastom očekuje cjelodnevna zabava uz navijačke pjesme i kupanje u toplu jezeru. Kako grla naših navijača ne bi ostala suha, na plaži ih čeka pregršt pića i hrane u kafiću tik do kupališta.

U znak dobrodošlice lokalno stanovništvo pripremat će tradicionalne austrijske kobasice i ćevape, a kao posebno iznenađenje i specijalitet koruškoga kraja čuveni koruški gulaš.

Ulazak se plaća pet eura, ali za čitatelje Večernjeg lista, prvih tisuću koji dođu s kuponom, ulazak je besplatan. Kuponi izlaze u Večernjem listu 11., 12., 15. i 16. lipnja, a i u primjercima Večernjeg lista s najsvježijim informacijama o Europskom prvenstvu koji će se dijeliti na dan utakmice u Pörtschachu i Klagenfurtu. Organiziran je i brod koji će navijače iz Pörtschacha prevesti preko jezera u blizinu stadiona u Klagenfurtu.

U Goritschachu, mjestu udaljenom manje od dva kilometra od Pörtschacha, organizirano je i cjelodnevno parkiralište za automobile, a cijena je deset eura. Za sve koji dođu u to prekrasno mjesto nezaboravan je provod zajamčen!

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti