Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Relapse' – prvi Eminemov album nakon pet godina pauze

Slab povratak bijelog kralja hip hopa

19.05.2009.
u 17:13

Čak i kada je radio svoje najbolje pjesme, Eminem je funkcionirao više na razini popkulturne ikone nego kao glazbenik čije se umotvorine uzimaju sasvim ozbiljno. Svojevrsni kabare s alter egom “zlog” Slima Shadyja i medijski ekscesi uvijek su bili ispred stvarne glazbene kvalitete, usprkos neospornom autorskom talentu i sjajnom reperskom “flowu”.

Pet godina nakon proglašenja mirovine, Eminem se vraća na scenu. No, vrijeme je sada drugačije – već nekoliko novih trendova u hip hopu pojavilo se i nestalo, glazbena industrija doživjela je mnoge promjene, čak je i Amerika dobila crnog predsjednika...

Kontekst bijelog kralja na crnačkom teritoriju nije više toliko zanimljiv, pogotovo jer se kralj doima nespremnim da ponudi bilo što novo. Teško je izabrati što zvuči potrošenije: nove stvarne i izmišljene liričke ispovijedi ili generičke podloge iz kataloga Dr. Drea. Međutim, znakovito je da je, uzevši oba aspekta u obzir, balada “Beautiful” – jedina koju je Eminem sam producirao – najmanje loša stvar na albumu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije