Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HBO snima “Uspjeh”

Seriju o Zagrebu za HBO režira Danis Tanović

Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.02.2018.
u 11:19

Scenarij Marjana Alčevskog pobijedio je na natječaju HBO Adria. Šestodijelna serija prati troje potpunih neznanaca koje će povezati nesretan slijed događaja nakon što pokušaju pomoći jednoj žrtvi nasilja.

Sjajna vijest došla je iz HBO-a! Prva originalna serija u regiji iz produkcije te velike kuće najpoznatije po Igri prijestolja snimat će se prema scenariju hrvatskog scenarista Marjana Alčevskog, a režirat će je oskarovac Danis Tanović.

Alčevski je jedan od pobjednika prošlogodišnjeg HBO-ova natječaja First draft, a na njegovu scenariju temeljit će se šestodijelna serija “Uspjeh”.

– Već dugo vremena dobivam materijale i ponude za snimanje serija za koje mislim da su u ovom trenutku zanimljivije i inovativnije od igranih filmova, ali nijedna do sada me nije zaintrigirala. Scenarij Marjana Alčevskog sjajno je napisan i zaista se veselim što je HBO prepoznao kvalitetu i ponudio mi suradnju – rekao je Danis Tanović kojemu je ovo prva serija koju snima.

Znano je kako je poznati redatelj režirao nagrađivane filmove poput Smrt u Sarajevu, Epizoda u životu berača željeza, a njegov debitantski film Ničija zemlja, za koji potpisuje scenarij i režiju, nagrađen je Oscarom i Zlatnim globusom za najbolji strani film 2001. godine. Uspjeh je, dakle, višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca povezat će nesretan slijed događaja kad pokušaju pomoći žrtvi nasilja. Kako se posljedice njihovih djela počinju uvlačiti u svaki aspekt njihovih života, ti obični ljudi, različitog podrijetla, odlučuju ponovno uspostaviti kontrolu nad svojim životima.

Gorka je to oda gradu Zagrebu koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba. Kako stoji u kratkom sadržaju serije, iako na prvi pogled vrlo zagrebačka, Uspjeh je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, obitelj, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutačno prevladavajuće osjećaje frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čovjeka u regiji i šire.

Svakako je i zanimljivost kako su producenti serije Ana Balentović iz HBO Adria te Johnathan Young iz HBO Europe, dok je produkcija Uspjeha povjerena produkcijskoj kući Drugi plan koja stoji iza nekoliko poznatih projekata poput Novina ili Mamutice.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije