Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zidine pod opsadom

Skrivaju se iza tamnih kišobrana uz osiguranje

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/5
09.02.2018.
u 08:17

U tijeku je snimanje zadnje sezone serije Igra prijestolja. Posljednjih šest epizoda od devedeset minuta bit će prikazane u proljeće 2019. godine, a Kit Harington prvi put snima u Hrvatskoj

Na čarobnim tvrđavama Minčeti i Bokar u Dubrovniku nastavilo se dugoočekivano snimanje završne sezone popularne serije “Igra prijestolja” gdje trenutačno vladaju neviđene mjere osiguranja.

Unatoč tome, obožavatelji su uzbuđeni zbog svojih omiljenih zvijezda Kita Haringtona, kojemu je ovo prvi put da snima na dubrovačkim zidinama, i Lene Headey te ih pokušavaju na sve načine vidjeti ili fotografirati. Glumci su zbog toga na set stigli s kapuljačama na glavi, pod zaštitnim crnim kišobranima te uz brojne pripadnike osiguranja. Fotografi su ipak uspjeli snimiti Haringtona u opuštenom izdanju uz kavu i cigarete. Glumac je cijelo vrijeme bio okružen ostatkom filmske ekipe i zaštitarima. Haringtonu će se na setu pridružiti i 31-godišnja Emilia Clarke koja igra Majku zmajeva i koju je ta uloga proslavila. Iako nitko ne zna što se zapravo snima jer je sve skriveno od javnosti, sama činjenica da se ekipa serije vratila u grad izaziva veliku pozornost.

Osim na zidinama, snima se i ispod Lovrijenca, a na prilazima setu zaštitari dočekuju znatiželjnike i obavještavaju ih da se dalje ne može. Dubrovnik je domaćin Igre prijestolja od 2011. kao fikcijski Kraljev Grudobran što je ovom gradu bila izvrsna svjetska reklama. Organizirane su i posebne ture koje obilaze lokacije na kojima se snimalo pa u Dubrovniku postoji već 60-ak vodiča specijaliziranih za ture Igre prijestolja, a u restoranima su i posebni jelovnici inspirirani serijom.

Za razliku od prethodnih godina kada se mnogobrojna TV ekipa tjednima zadržavala i ostavljala velik novac na našoj obali, snimanje bi, prema nagađanjima, ovaj put trebalo trajati mnogo kraće. 

1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije