Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rovinj Photo Days

Stiglo 8500 radova autora iz 30 zemalja

rovinj photo days
15.04.2015.
u 12:48

Težak izbor: središnja izložba svedena na 32 finalista

David Bate, profesor fotografije na Westminsterskom univerzitetu u Londonu i glavni selektor ovogodišnjeg međunarodnog festivala fotografije Rovinj Photo Days, silno hvali autore izabrane za središnju izložbu manifestacije koja će se održati 8. i 9. svibnja u Rovinju, a potom i u drugim našim sredinama. Rečeno je to i jučer na press konferenciji u Muzeju za umjetnost i obrt gdje je festival podrobno predstavljen.

Čak je 8500 fotografskih radova poslalo četrdesetak autora iz 30 zemalja svijeta. Svi oni čine aktivnu fotografsku zajednicu, pa je teško bilo svesti središnju izložbu na 32 pobjednika i finalista! Među njima je čak 10 autora iz Italije, a uz njih su autori iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije, iz Makedonije, Francuske, Argentine i SAD-a. Jasno da ni drugi dobro radovi iz fascinantne "gomile" prijavljenih neće biti zapostavljeni, pa se priprema i izložba s izborom od 200 fotografija, dakako, tematski grupiranih, a pripadaju području arhitekture, dokumentarne fotografije, portreta, prirode, akta, mode i kategoriji umjetničkog koncepta. Među hrvatskim je finalistima Ino Zeljak zastupljen čak u dvije kategorije. Nagrađeni će radovi ući u zbirku novije fotografije MUO!

>> Herman Bollé – arhitekt koji je obnovio Zagreb

>> Pokazao nam je umjetnost u stvarima iz svakodnevice

Komentara 1

TO
tomasso
14:04 15.04.2015.

Univerzitetu? Majko moja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije