Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROKAJ FEST Danas u Zagrebu započinje tradicionalni trodnevni koncert

Rokeri na velikom jarunskom pikniku zatražili čak i rabina

02.07.2009.
u 19:25

Samo desetak dana nakon INmusica, zagrebački Jarun bit će poprište drugog velikog glazbenog festivala – Rokaj fest održava se od 3. do 5. srpnja, uz nastupe vodećih domaćih rock sastava (Hladno pivo, Let 3...) te inozemnih gostiju: Primal Screama, Razorlighta, The Charlatansa i drugih. Organizatori očekuju posjet na razini prošlogodišnjega, kad je svake od tri festivalske večeri Otokom hrvatske mladeži prodefiliralo između 15.000 i 20.000 ljudi.

Glavno – atmosfera
Prema najavama, najambicioznije nastupe pripremaju Hladno pivo s posebnim vizualnim efektima samo za ovu prigodu, te britansko-švedska grupa Razorlight, koja sa sobom dovozi vlastitu glomaznu rasvjetu i šlepere pune druge scenske opreme.

Budući da se Rokaj profilirao kao manifestacija kojoj je od velikih imena važnija prava festivalska atmosfera i pristupačne cijene (250 kn za sva tri dana), posebna je pažnja posvećena ponudi hrane i pića. Posjetiteljima će na raspolaganju stajati petnaestak velikih šankova te, primjerice, poseban šator sa 700 sjedećih mjesta u kojem će jedan od renomiranih zagrebačkih ugostitelja pripremati specijalitete s roštilja na drveni ugljen.

Prostor za kampiranje nalazi se izvan festivalskog prostora i proširen je da može primiti više od 1000 ljudi, a ovogodišnja novost je i “Warm Up stage” smješten do samog kampa, na kojem će domaći sastavi u subotu i nedjelju od 13 do 18 sati svirati besplatno za sve posjetitelje Jaruna. U tri dana na festivalu će nastupiti više od 40 izvođača u programu koji se neće preklapati, tako da će biti moguće u cijelosti odgledati sve nastupe.

Glavobolje s Razorlightom
Najviše glavobolje organizatorima svojim je ekstravagantnim zahtjevima izazvao Johnny Borrell, pjevač grupe Razorlight. U britanskoj javnosti uspoređivan s Noelom Gallagherom iz Oasisa zbog nagle naravi te arogantnih i često razmetljivih izjava, glazbenik se i u Hrvatskoj odlučio ponašati u skladu s reputacijom koja ga prati.

Kako saznajemo, davanje bilo kakvih izjava za televiziju Borrell je uvjetovao prethodnim angažmanom vlastitog profesionalnog šminkera, a na listi neobičnih prohtjeva našli su se i posebni ručnici od egipatskog pamuka te čak privatni posjet rabina, od kojeg će tražiti da mu posveti garderobu...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije