Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Rock legendi SAD ne da državljanstvo jer puši "travu"

Kanadska rock zvijezda Neil Young novinarima je otkrio da je njegova prijava za američko državljanstvo privremeno odgođena djelomično i zbog toga što koristi kanabis, prenosi BBC.
12. studenoga 2019. u 15:42 2 komentara 372 prikaza
Foto: Britta Pedersen/DPA/Pixsell

Legendarni rocker koji se prijavio za dvojno državljanstvo da bi mogao glasati u Sjedinjenim Državama, rekao je da je prošao veći dio testa za dobivanje državljanstva, no kako je prijava zasad odgođena djelomično i zato što koristi kanabis.

Prvi pogledajte ilustracije U Hrvatskoj je svjetska premijera slikovnice o povijesti Metallice

Young, koji ovaj tjedan puni 74 godine, u SAD-u živi od sredine šezdesetih godina.

"Sada želim dvojno državljanstvo kako bih mogao glasati. Bio sam na razgovoru i iskreno odgovorio na brojna pitanja. Prošao sam testiranje, no zbog odgovora da koristim kanabis, morat ću proći još jedno." 

White Line Fever Lemmy u autobiografiji spominje i Jugoslaviju: "Tamo nema ničeg posebnog"

U Kaliforniji, američkoj saveznoj državi u kojoj Young trenutačno živi, ​​2018. je legalizirana upotreba kanabisa u rekreativne svrhe.

No 19. travnja ove godine američko Ministarstvo domovinske sigurnosti objavilo je upozorenje po kojemu je "aktivno korištenje raznih opojnih supstancija, među kojima je i marihuana i dalje prepreka za postupak naturalizacije, čak i ako, u skladu sa zakonom određene američke savezne države, takvo ponašanje ne predstavlja kazneno djelo".

IMAO JE DOBRU NAMJERU Sicilijanski kuhar uhićen zbog kanabisa: Isprobavao sam nove okuse

U autobiografskoj knjizi "Waging Heavy Peace" glazbenik je otkrio da je prestao koristiti kanabis 2005. godine, nakon operacije moždane aneurizme. No u međuvremenu je priznao da ga je nakon kratke pauze ponovno počeo koristiti, premda je puno zdraviji i bolje se osjeća. 

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Zagrebački advent
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom