Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBAV Iz ljepote i šarma iznikao nacionalni ponos

Riječki dečki fatalni koliko i Riječanke

04.11.2008.
u 18:30

Riječke najbolje su ...čke, ...čke, vole svoje dečke,... - pa tko ne zna stihove pjesme dlakavih riječkih rokera Leta3 kojom veličaju ljepotu svojih sugrađanki?! Ali i prije no što je njihova pjesma postala himna riječkih cura, a predaja o njihovoj ljepoti neka vrsta nacionalnog dobra, postojala je mistika u vezi Rijeke i njenih žena jer na kraju i najpoznatija žena riječke povijesti je Karolina Riječka koja je prije oho-ho godina svoj grad spasila ženskim čarima.

Mistična ljepota
Privučeni legendom na šarm Riječanki pali su mnogi, pa je i Bernie Eccelstone svoju Slavicu našao u Rijeci, ali u posljednje vrijeme čini se udarac privlačnosti uzvraćaju i riječki dečki. Osjećaje Vlatke Pokos ‘pokosio’ je mlađahni Dino Bubičić, dečko, a odakle – nego iz Rijeke?! Što je to toliko šarmantno u Riječanima otkrio je on sam.

– U pitanju je taj primorski šarm, a možda i blizina Italije poznate po velikim zavodnicima. Otvoreniji smo i liberalniji od ostatka zemlje – kaže Dino. A gdje ima dima - ima i vatre, jer nije Vlatka jedina pala na šarm Riječana. I Severina je svoju sreću našla u riječkom dečku Slavku Šajinoviću, a Janicu Kostelić osvojio je Boris Ivančić čak toliko da se i preselila u taj privlačnošću natopljen grad.

Miješano meso
No, osim poznatih dama karizmu svojih muškaraca uočili su i sami Riječani pa tako svake godine, već 13. za redom, na inicijativu Dunje Pavešić snimaju kalendar “Riječki dečki” čije je jedno izdanje krasio i voditelj Robert Ferlin.

– Za ljepotu ovdašnjih cura zaslužan je miks mediteranskih i kontinentalnih gena, a miješano meso donosi ljepotu, tko je probao ćevape zna o čemu pričam. A zgodne riječke dečke rodile su te iste prekrasne mame i tolika količina ljepote se morala odraziti na sinove – preciznošću fizičara zaključio je Ferlin.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije