Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7. Solo Positivo Film Festival

Raving Iran pobjednik Solo Positivo Film Festivala

Solo positivo
Foto: PR
1/2
07.08.2016.
u 12:34

Nakon 6 večeri i 26 filmova u 4 kategorije žiri u sastavu Jasne Žalice, Zoran Predina i Ognjena Glavonića, proglasio je i pobjednike ovogodišnjeg izdanja festivala

Projekcijom filma Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Disappeared te izvrsnim concentric nastupom zagrebačkih Greaseballsa sinoć je na opatijskoj Ljetnoj pozornici završio 7. Solo Positivo Film Festival.

Nakon 6 večeri i 26 filmova u 4 kategorije žiri u sastavu Jasne Žalice, Zoran Predina i Ognjena Glavonića, proglasio je i pobjednike ovogodišnjeg izdanja festivala.

Nagradu za najbolji film kao i nagradu publike odnio je film redateljice Susanne Meures: Raving Iran.

Film donosi sjajnu priču o dvojici iranskih DJ­a koju je Meures znalački ekranizirala i postavila na veliki ekran.

Nagradu za najbolji scenarij odnio je film Mad Tiger, opatijsku djevojku s galebom za najbolju režiju nosi engleski redatelj Andy Jones za svoj film I Shot Bi Kidude dok je
nagradu za najbolju kameru odnio film They Will Have To Kill Us First.

7. izdanje Solo Positivo Film Festivala opravdalo je programska očekivanja te još jednom potvrdilo da se Opatija promiče u okupljalište brojnih velikih imena iz svijeta filma i glazbe.

Opatijom su u proteklih 6 dana prošetali, osim spomenutog žirija, i Slobodan Šijan, Daniel Miller, Andy Jones, Ivan Novak, Pjer Žalica, Karpo Godina, Miha Černec te brojni drugi gosti festivala.

>> I veliki Slobodan Šijan u Opatiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije