Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasta Rojc

Prije 140 godina rodila se hrvatska slikarica koja je rušila društvene tabue

22.11.2023.
u 09:49

Iako je bila iznimna slikarica, njezina djela dugo su javnosti bila praktički nedostupna, posljednje godine proživjela je u neimaštini. Svojim javnim djelovanjem, kako je napisala povjesničarka umjetnosti Leonida Kovač, Nasta Rojc pokazala je iznimnu građansku hrabrost, ali je platila i visoku cijenu – brisanje iz povijesti moderne umjetnosti u Hrvatskoj. No, posljednjih nekoliko desetljeća ta se ogromna nepravda polako ispravlja.

Komentara 1

CO
cortomaltese975
19:33 22.11.2023.

Normalno da ovo nitko ne komentira, jer nikoga nije briga. A na vijesti o HOSovcima i ostalim zločincima uvijek bude stotine komentara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije