Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELI JE ŠIROKOM PUČINOM ZABRODIO

Preminuo zaprešićki kipar i slikar Dragutin Grgas-Beli

Umjetnik, slikar i kipar
Foto: Rajko Polić
1/10
22.09.2019.
u 09:49

Od 1967. godine sudionik je mnogih skupnih i samostalnih izložbi. Živio je i radio u Zaprešiću i Brdovcu.

Tužne vijesti stigle su jutros iz Zaprešića, doma jednog od utemeljitelja tamošnje likovne scene, Dragutina Grgasa-Belija. Ovaj je slikar i kipar umjetnosti, kamena klesar, a života tesar sinoć je zaklopio oči. Umjetnik je izgubio bitku s kratkom i teškom bolešću.

Dragutin Grgas-Beli je rođen u Zaprešiću, a diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.  Od 1967. godine sudionik je mnogih skupnih i samostalnih izložbi. Živio je i radio u Zaprešiću i Brdovcu. Od nedavno je postao i predsjednik ogranaka Matice hrvatske u Zaprešiću.

Onako nevelika stasa, ali glasom i manirama barda teglio je često bradvu života težu od sebe sama. Nagrada je bila malo plovidbe morem, koje mu se sada otvorilo širinom. Ako je to sloboda, pošteno ju je platio radom za života i bolovima teškim na kraju.

Umjetnik, slikar i kipar
1/11

Komentara 1

AJ
AjeTO
09:40 27.09.2019.

Zvali smo ga Beli (kao *bijeli*), onda je Dragutina Grgasa-Beloga a ne Belija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije