Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinju Gumbekovi dani

Premijera predstave "Na parove razbroj s'" otvara festival u spomen na Mladena Crnobrnju Gumbeka

VL
Autor
Denis Derk
02.12.2020.
u 13:46

Gumbekovi dani publici nude čak jedanaest predstava u periodu od 4. do 19 prosinca. Sve predstave se održavaju u Histrionskom domu

Nakon što su uspješno odradili Bobijeve dane, u Histrionskom domu su uspjeli organizirati i one Gumbekove. Tako će ove godine publicim uz poštovanje svih epidemioloških mjeram ponuditi čak jedanaest predstava.

Trinaesti Gumbekovi dani koji  se održavaju u čast na vrsnog hrvatskog glumca Mladena Crnobrnju Gumbeka počinju 4. prosinca premijerom predstave "Na parove razbroj s'" Petera Quiltera u režiji Ivana-Gorana Viteza. Riječ je o histrionskoj produkciju u kojoj glume Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar. Kostimografkinja je Elvira Ulip, a scenograf Ivan Goran-Vitez. Ista će predstava i zatvoriti Gumbekove dane 19. prosinca. Sve predstave igraju se u Histrionskom domu s početkom u 20 sati. 

U subotu 5. prosinca je na rasporedu hvaljena predstava "Mistero Bufo" Kazališta Grupa i Triko Cirkus Teatra, a 8. prosinca će Kazalište Kerempuh izvesti "Bilježnicu Robija K.". Slijedećeg dana HNK iz Varaždina izvodi predstavu "RoSA E", da bi u četvrtak 10. prosinca Kazalište Moruzgva izvelo "Vla Vla Vlajland Cabaret". U petak će Kerekesch Teatar iz Varaždina izvesti svoje "Krtice".                                           

U subotu 12. prosinca na rasporedu je SF cabaret "Split in space" Gradskog kazališta mladih iz Splita, dok će 15. prosinca Teatar ITD izvesti "Hamleta za svakoga". Druga Kerempuhova predstava na Gumbekovim danima je "Predsjednici&ca", najavljena za 16. prosinac, dok će u četvrtak 17. prosinca Umjetnička organizacija Canta premijerno izvesti predstavu "Eurosong Future Show".  

                                                                   

U borbu za nagrade ulazi i predstava "Sratnik" Mladena Medaka Gage iz Bjelovara koja je na rasporedu u petak 18. prosinca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije