Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBUDLJIVA PRIČA

Pogledajte dokumentarni film o prvim Europljanima i njihovim nalazištima u Hrvatskoj

Ivor Janković, prof. dr. sc. sa Instituta za antropologiju pokazao odljeve lubanja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
23.12.2022.
u 15:55

Gdje su živjeli neandertalci, kako je izgledala Europa u njihovo vrijeme, gdje su boravili u Hrvatskoj i još puno više informacija saznajte u novom dokumentarnom filmu Neandertalci u produkciji Večernjeg lista

Nakon uspješnog specijala na više od 120 stranica te izložbe u zagrebačkoj galeriji Cloverfield na red je došao i dokumentarni film o neandertalcima. Dio je to velikog projekta koji je započeo specijalnim izdanjem Večernjeg lista posvećenog neandertalcima i u kojem sudjeluju Arheološki muzej u Zagrebu, Institut za antropologiju te zagrebačka Akademija likovnih umjetnosti.

Dokumentarni film nas vraća desecima tisuća godina unazad, u vrijeme kada je područje Jadranskog mora travnata ravnica, prosječna godišnja temperatura oko ništice, a Hrvatskom lutaju špiljski medvjedi i hijene, pragoveda i nosorozi. Vrhunski stručnjaci objasnili su kako je izgledao život neandertalca i koje znanstvene spoznaje mijenjaju način na koji razmišljamo o njima.

Tu su i primjeri njihovih staništa na području Hrvatske, nalazišta poput Hušnjakovog brda, Vindije ili Mujine peći, koji su nezaobilazna postaja za sve znanstvenike koji se bave ovim, zasigurno, najpoznatijim prahistorijskim fenomenom.

Pogledajte još dokumentarni film i saznajte kako je izgledao život prvih Europljana i što se ustvari dogodilo s neandertalcima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije