Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film

Počinje Libertas film festival

'likeaman_nnn_kul_070411'
''
09.04.2011.
u 19:36

Nekoliko atraktivnih premijera, radionice i prvi regionalni filmski forum našli su se u programu festivala, ove godine u novom terminu

Sutra u Dubrovniku počinje Libertas film festival, koji će u rasporedu imati i prvi regionalni filmski forum, seriju diskusija o stanju u domaćoj filmskoj i kino industriji koje će se održati u subotu, 16. travnja.

Mladim profesionalcima bit će zanimljive i radionice scenaristike, animacije, filmske fotografije, filmske kritike te art kina, koje će se održavati u dnevnim terminima, dok su večeri rezervirane za filmski program, koji se od ove godine održava u znatno smanjenom broju kina.

Libertas je zbog blago izmijenjenog koncepta, a vjerojatno i zbog financijskih neprilika, odlučio zadržati samo kino Sloboda, dok će se dio programa održavati i u projekcijskoj dvorani hotela Valamar Lacroma, u kojem je sjedište festivala.

Fokus selektora ove se godine usmjerio na europske kandidate za nagradu Oscar, kojih će biti prikazano ukupno sedam, od toga četiri nacionalne premijere.

Tu su i selekcije kratkih filmova iz Švicarske i Kosova, naoko nespojivih kinematografija koje će biti suprotstavljene kako bi se gledatelju pružila mogućnost usporedbe kreativnih rezultata u različitim produkcijskim uvjetima, a najavljena je i selekcija domaćeg kratkog filma.

Najatraktivniji gost Libertasa bit će Bela Tarr, kultni mađarski redatelj koji dolazi primiti nagradu Master.

Festival se od ove godine održava u travnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije