Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arhitektura

Ploveći paviljon na teglenici iz našeg brodogradilišta

leo modrčin
arhiva vl
22.03.2010.
u 18:03

- Htjeli bismo da hrvatsko prisustvo na Bijenalu arhitekture u Veneciji ove godine u izložbenom prostoru Arsenala predstavi ploveći paviljon kao ideju za trajno rješenje za naše nastupe - rekao je Leo Modrčin.

- Htjeli bismo da hrvatsko prisustvo na Bijenalu arhitekture u Veneciji ove godine u izložbenom prostoru Arsenala predstavi ploveći paviljon kao ideju za trajno rješenje za naše nastupe. Ove godine predstavili bismo samo ideju teglenice. Praktično bi bilo da se iz neke naše luke na zapadnu obalu Jadrana otegli platforma (10 x 20 metara) koja bi se vezala uz Arsenale ili Giardine. Ja sam koordinator ideje, a angažirao bih desetak arhitekata koji bi zajedno izradili projekt - rekao je Leo Modrčin, hrvatski izbornik za 12. Bijenale arhitekture u Veneciji. Paviljon bi se kao “mjesto susreta” uklopio u arhitektonsku temu direktorice Kazuyo Sejima.

Prema riječima ministra Biškupića, s obzirom na to da Hrvatska nema svoj paviljon, racionalno bi bilo naći rješenje koje bi podmirivalo sve naše nastupe. (doj)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije